Tickets
Shop
Nieuws 25 jun 2021

33e editie van de Bartlehiem Skeelertocht op 21 augustus

De 33e editie van de Bartlehiem Skeelertocht gaat door. Op zaterdag 21 augustus wordt het open Nederlands kampioenschap verreden in en om Hallum. De organiserende stichting heeft dat deze week besloten in goed overleg met de schaatsbond KNSB en de gemeente Noardeast-Fryslân.

Foto : Sjors Leek

Vorig jaar kon de skeelertocht rond Hallum vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Met de actuele ontwikkelingen heeft de organisatie er voldoende vertrouwen in dat het evenement dit jaar wel door kan gaan.

Tijdens de Bartlehiem skeelertocht wordt gestreden om de nationale titels voor heren (100 kilometer) en dames (75 kilometer). Tegelijkertijd vindt er op hetzelfde parcours een toertocht over verschillende afstanden plaats. 

Volgens een protocol van de KNSB en NOC*NSF hoeft bij sportbeoefening in de openbare ruimte geen anderhalve meter afstand gehouden te worden. Dat betekent dat wedstrijdrijders en recreanten zonder beperkingen kunnen starten.

Aanpassing
De omgeving van start en finish in het centrum van Hallum wordt wel aangepast. Daar wordt dit jaar geen tribune opgebouwd, zodat er meer ruimte ontstaat voor toeschouwers om volgens de nu geldende regels de onderlinge anderhalve meter afstand te houden.

Buiten het aankomstparcours in Hallum en bij doorkomst in verschillende dorpen in de 25 kilometer lange ronde, wordt gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van het publiek.

De organisatie gaat samen met PodiumTV mogelijkheden onderzoeken om het wedstrijdverloop op grote schermen in Hallum rechtstreeks in beeld te brengen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan