Tickets
Shop
Nieuws 07 jul 2021

Deze skeelerwedstrijden zijn er deze week

Nu de coronamaatregelen flink versoepeld zijn worden er weer heel wat wedstrijden georganiseerd. Daarom is het wekelijkse wedstrijdoverzicht op schaatsen.nl weer terug van weggeweest. Eindelijk! Deze week zijn er vooral regiowedstrijden.

Foto : Neeke Smit

Woensdag 7 juli
Woensdag is het direct al raak met de eerste wedstrijd in de Free-Wheel Inline Cup. In Staphorst staat een sterk deelnemersveld aan de start. Naast enkele Nederlandse toppers doen ook Peter Michael, Christian Kromoser en Philip Due Schmidt mee. Er mag publiek bij zijn, dus je bent van harte welkom om te kijken en aan te moedigen. De wedstrijd begint om 19.30 uur. 

Zaterdag 10 juli
In het weekend is het vervolgens de beurt aan de jeugdcompetities om van start te gaan. In Wolvega start de Van Lingen competitie met een 100 meter, inlinewedstrijden (mass start) en voor de oudere categorieën een puntenkoers. In Rijssen is er eenzelfde programma in de Stouwdam Competitie. In Ede is de aftrap van de Dave van Dam Inline-cup. Bij alle wedstrijden zijn toeschouwers welkom. Wel geldt nog altijd de 1,5meterregel. 

Zondag 11 juli
Op de laatste dag van het weekend wordt er gestreden in de Oomssport Skeelercup. De jeugd kan terecht in Warmond voor een 200 meter tijdrit, 500 meter en puntenkoers. De oudere categorieën komen in actie op het wielerparcours in Honselersdijk. Daar staat een wedstrijd over een uur en twee ronden op het programma. 

Meer informatie over de wedstrijden is terug te vinden in de kalender


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan