Tickets
Shop
Nieuws 21 jul 2021

Bartlehiem Skeelertocht ONK 2021 gaat niet door

De 33e editie van de Bartlehiem Skeelertocht gaat niet door. De organiserende stichting heeft 'met pijn in het hart' moeten besluiten dat de klassieker met start en finish in Hallum niet doorgaat.

Foto : Sjors Leek

De huidige coronamaatregelen, die in ieder geval gelden tot 13 augustus, zijn de oorzaak van de afgelasting, meldt de organisatie. De anderhalve maatregel zou op het terrein te moeilijk kunnen worden nageleefd en ook als het kabinet met versoepelingen komt, is het voor Hallum tekort dag om het evenement nog door te laten gaan. Het ONK stond gepland op zaterdag 21 augustus.

De 33e Bartlehiem Skeelertocht was door de KNSB aangewezen als Open Nederlands Kampioenschap heren (100 kilometer) en dames (75 kilometer), met tegelijk en op hetzelfde parcours een toertocht over verschillende afstanden. De organisatie gaat ervan uit dat de wedstrijd, die voor het tweede jaar op rij geen doorgang vindt, volgend seizoen wél gehouden kan worden.

Eerder deze week werd er ook al een streep gezet door de Skeelerronde van Otterlo en de KNSB Reggeborgh Marathon in Staphorst. Net als bij het ONK maken de huidige coronamaatregelen het onmogelijk om de wedstrijd door te laten gaan.

De resterende inlinemarathons van 2021:
vrijdag 23 juli: KNSB Reggeborgh Marathon Utrecht – Nedereindse Berg
zaterdag 7 augustus: Daikin NK Marathon Rotterdam
zaterdag 18 september: KNSB Reggeborgh Marathon Steenwijk


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan