Tickets
Shop
Nieuws 15 jan 2021

WK Junioren alsnog van de kalender geschrapt

Het WK voor junioren zal dit seizoen geen doorgang vinden. De ISU heeft samen met de Japanse schaatsbond besloten een streep te zetten door het evenement, dat van 19 tot en met 21 februari in het Japanse Hachinohe zou plaatsvinden.

Foto : International Skating Union

Aanleiding voor dit besluit is de aanwezigheid van het coronavirus, dat de wereld nog altijd in zijn greep houdt. Ook in gastland Japan lopen de coronabesmettingen op, waardoor de regering voor een aantal gebieden toegangsbeperkingen heeft opgelegd. Een andere reden voor het afblazen van dit toernooi is de afwezigheid van een aantal landen.

Zo meldde de Nederlandse ploeg zich twee dagen geleden al 'met pijn in het hart' af voor het juniorentoernooi. Vanwege de onzekerheid over de impact van coronamaatregelen koos de KNSB ervoor om niet naar Japan af te reizen. "Wanneer je naar Japan afreist, moet het wel verantwoord zijn. Wij zaten met te veel onzekerheden."

Wat ook meespeelt in de beslissing is dat buitenlandse deelnemers pas op 14 of 15 februari Japan mogen binnen reizen, waardoor acclimatiseren en het verwerken van jetlags zeer lastig is.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan