Tickets
Shop
Nieuws 09 jan 2021

Nu de ijsbanen dicht zijn is er topdrukte op inlinepiste Heerenveen

Sinds de aankondiging van de landelijke lockdown op 14 december hebben alle noordelijke ijsbanen hun deuren gesloten. De gevolgen daarvan zijn merkbaar bij verenigingen uit de hele regio. Mensen zoeken alternatieven om toch in beweging te kunnen blijven. De aanloop van sporters bij IJs- en Skeelerclub Lindenoord uit Wolvega is nog niet eerder zo groot geweest. "We hebben extra baanhuur aangevraagd."

Voorzitter Jan Oostenbrink wil het nog geen stormloop noemen, maar hectisch is het zeker bij de club die als gevolg van de coronacrisis een aantal financiële tegenslagen te verwerken kreeg. "Dit is een positieve omslag. Onze wedstrijdrijders trainen in Heerenveen, al konden de senioren niet meer gelijktijdig met de jeugd trainen. Onze jeugd rijdt nu samen met de jeugd uit Nijeveen en zo haken er zienderogen steeds meer aan."

Hoewel de vereniging over een eigen accommodatie beschikt, kan er in de winter niet op getraind worden. De eigen asfaltbaan staat namelijk onder water voor het geval het gaat vriezen en er op natuurijs geschaatst kan worden. Dankzij goede connecties met Sportstad Heerenveen, de uitbater van de overdekte inlinepiste, wordt er al enkele jaren 's winters in Heerenveen getraind.

Uit die samenwerking zijn de afgelopen weken clinics voor thuiszittende jeugd opgezet, die intussen op veel interesse kunnen rekenen. Woensdag kondigde de club aan dat wegens daverend succes een extra trainingsdag opgezet wordt. Vrijdagavond stond onder bezielende leiding van Bianca Roosenboom, Casper de Gier en Rick Schipper opnieuw een grote groep kinderen op de piste. De bekende inlineskaters verzorgen regelmatig trainingen en clinics en zien met goedkeurende blik hoe de jeugd soms de eerste stappen op wieltjes zet.

Oostenbrink is zeer te spreken over de ontwikkelingen van de afgelopen weken, al is het soms wel snel schakelen voor de vrijwilligers van de club. "In dit geval is er ineens extra baanhuur nodig, al is dat in deze situatie ook niet heel erg. We zijn niet armoedig en kunnen een paar extra centjes uitgeven. Het zet ons op de kaart en die naamsbekendheid is belangrijk. Het levert uiteindelijk ook weer resultaat op als de kinderen bij de club blijven."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan