Tickets
Shop
Nieuws 30 jan 2021

N'tab na brons: 'Denk niet dat ik voor Kulizhnikov onderdoe'

Pavel Kulizhnikov heeft in Heerenveen zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen gepakt. De Rus won de 500 meter in een tijd van 34,47 en was daarmee vijf honderdsten sneller dan Laurent Dubreuil, die tweede werd. Dai Dai N'tab en Artem Arefyev werden gedeeld derde (34,588).

Foto : Sander Chamid

Met zijn derde plek was N'tab niet ontevreden, al had hij na zijn gouden en zilveren medaille van vorige week op iets meer gehoopt. Het zijn met name de eerste meters waar hij nog verbetering ziet. "Opnieuw podium is constant, maar ik maak ook vrij constant dezelfde fout. Dat is op de opening, want als ik goed weg ben win ik hem hier." Met de zeven honderdsten die zijn opening met Kulizhnikov scheelde, was hij in ieder geval heel dicht in de buurt gekomen. 

Nadat Kulizhnikov vorige week op de 500 meter in de eerste buitenbocht ten val kwam, bleek de Rus bij de tweede wereldbeker weer helemaal terug te zijn. N'tab is niet bang voor de wereldrecordhouder. "Ik kan hem verslaan. Hij opent nu harder dan ik en rijdt misschien ook een iets sneller rondje, maar dat is dan ook snelheid uit die opening. Ik denk niet dat ik voor hem onderdoe, maar dan moet ik wel goed uit de startblokken weg zijn. Dat is de sleutel tot de overwinning."

 

Van de overige Nederlanders eindigden Ronald Mulder en Kai Verbij ook in de top-10. Mulder reed de vijfde tijd met 34,62 en Verbij werd zevende (34,65). Verbij, die vorige week ten val kwam op de eerste 500 meter van het weekend, heeft zich met zijn zevende plaats van zaterdag niet geplaatst voor de A-groep van zondag. Hij staat zijn startplek af aan ploeggenoot Merijn Scheperkamp, die zondagochtend vroeg in de B-groep rijdt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan