Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2021

Walsma naar Team Skadi, Tjalma doet stapje terug

Aggie Walsma heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 33-jarige marathonschaatsster komt komend seizoen uit voor Team Skadi en heeft na het opheffen van Team PTH/BDM snel onderdak gevonden.

Foto : Neeke Smit

Begin februari werd bekend dat de organisatie achter Team PTH/BDM ophield te bestaan. Met het aantrekken van Walsma heeft Team Skadi een ervaren kracht in huis gehaald. De Friezin behaalde tot nu toe elf podiumplaatsen waarvan een overwinning. Skadi werd vorig jaar geformeerd, maar kwam dit seizoen niet actie omdat alle wedstrijden werden afgelast vanwege de coronapandemie. De Topdivisieploeg bestaat verder uit Floor Peters, Clarissa van Maaren en Melissa van Pierre. 

Britt Tjalma doet bij Team Skadi een stapje terug. Dat heeft niets te maken met de zware armblessure die zij in januari opliep. Tjalma heeft te veel last van rugproblemen, vooral op kunstijs. Met de overstap naar de beloftenploeg komt de focus voor haar nog meer te liggen op natuurijs. Bij de beloften neemt Tjalma de plek in van de eerder vertrokken Kayleigh ter Laak. De rest van het team, met Elske Lenis, Annelies Oude Alink en Estelle de Jong, blijft ongewijzigd.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan