Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2021

Van natuurijs naar de skates met de Sprint app

Vorige week kon je nog met de Sprint app op natuurijs staan, dit weekend is het weer uitstekend geschikt om te gaan skaten! Met de app kun je jouw statistieken tijdens het skaten meten. Ook kun je leuke en veilige routes in de Sprint app vinden. Hoe begin je nu een skatesessie? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Een skatesessie start je door de Sprint app te openen op je mobiel en op de oranje knop, onderin het startscherm, te klikken. Selecteer vervolgens de skatefunctie door op het skate-icoontje te klikken en klik op de startknop om je sessie te starten.

Je sessie is begonnen! De tijd is gaan lopen je statistieken worden vanaf dit moment bijgehouden en je route wordt gemeten middels GPS. De totale afstand en snelheid worden bijgehouden, maar ook je gemiddelde snelheid en tijd per kilometer. Gedurende je sessie kun je jouw live statistieken en je al afgelegde route bekijken door naar rechts te swipen. Maar blijf wel goed op de weg letten!

Vergeet na afloop van je sessie niet om je sessie te stoppen. Deze stopt niet automatisch zoals bij het schaatsen op kunstijs wel het geval is. Het stoppen doe je door op de stopknop te klikken.

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande korte video. Hierin leggen we het je nog eens uit en krijg je gelijk een beeld van de app.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Ook in deze tijden van het coronavirus kan je skaten; je moet alleen wel met een aantal punten rekening houden. Draag altijd bescherming, minimaal een helm en bij voorkeur ook kniebeschermers en polsbeschermers. Houd daarnaast altijd 1,5 meter afstand tot anderen. Op schaatsen.nl/corona vind je meer over de richtlijnen voor buitensporten. Zo houden we samen de druk op ziekenhuizen zo laag mogelijk.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes!

Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan