Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2021

Smit maakt Team Fortune Coffee compleet

Ariane Smit rijdt komend seizoen in de kleuren van Team Fortune Coffee. De ploeg nam eerder afscheid van de stoppende Floortje Mackaij en Eva van Til. De 24-jarige Smit komt over van PGM Bakker.

Smit komt oorspronkelijk van het langebaanschaatsen en stond de afgelopen drie seizoenen op het NK Allround in Thialf. Wat het marathonschaatsen betreft maakte ze in seizoen 2019/2020 deel uit van Team iM FARMING en afgelopen seizoen zou ze hebben gereden voor PGM Bakker. Bij Team Fortune Coffee voegt Smit in het Topdivisieteam zich bij Brit Qualm, Claudia Oranje en Rosalie Huisman. "Ik ben enorm blij dat ik deel uit mag maken van dit team, ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen", zegt Smit.

"Ik ben erg blij dat op de twee stoppende dames na, iedereen bij het team blijft. Ariane past erg goed bij waar wij naar opzoek waren", aldus ploegleider Remco de Mik. De Rotterdamse wilde weer graag wat dichter bij huis trainen 'en nog meer haar plezier terug vinden in het schaatsen'. "Naast rijden als team, vinden wij plezier hebben in hetgeen wat we doen en samen trainen erg belangrijk."

"De druk om te presteren is daardoor bij ons team denk ik wat minder dan bij andere teams, dat wil echter niet zeggen dat we er niet vol voor gaan als we aan de start staan", vervolgt De Mik. "Dat de dames fanatiek zijn is in ons eerste seizoen bij de beloften wel gebleken. Met een nieuw team presteerden wij verrassend goed. Hopelijk verrassen we onszelf komend seizoen weer, maar nu zowel op top- als op beloftenniveau." Het beloftenteam bestaat volgend seizoen uit Heleen van der Hulst, Iris Tiben en Madelief de Jong.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan