Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2021

Marten Liiv en Bart Swings ook komend seizoen bij Team IKO

Marten Liiv en Bart Swings hebben hun contract bij Team IKO met een jaar verlengd. De 24-jarige Est en 30-jarige Belg zijn daarmee in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Beijing verbonden aan de ploeg. Swings pakte vorige week nog brons op de mass start bij de WK Afstanden in Thialf. Liiv eindigde daar als vijfde op de 1000 meter.

Foto : Glenn Wassenbergh

"Wij zijn ontzettend blij met Bart in onze ploeg en de progressie die hij afgelopen seizoen gemaakt heeft. Een tijd van 6.12 rijden op de 5000 meter op Thialf, dat kunnen er niet veel. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Bart, zijn inlinecoach Jelle Spruit en de Belgische schaatsbond en we zijn ervan overtuigd dat Bart volgend jaar goud kan winnen in Beijing", aldus Team IKO. 

"Ik heb vorig jaar voor Team IKO gekozen en ik ben heel erg blij hoe dat heeft uitgepakt", zegt Swings. "Wonend in Heerenveen en zo dagelijks trainen met mannen als Jan Blokhuijsen heeft mij erg goed gedaan en ik zie uit naar een succesvol olympisch jaar."

Sprinter Liiv reed zich op de laatste World Cup en de WK Afstanden in de top zes op de 1000 meter. "Ongelofelijk de progressie die Marten heeft gemaakt dit seizoen. Een jaar eerder plaatste hij zich niet eens voor het WK en nu werd hij vijfde. We denken zelfs dat het nog veel harder kan, dus we zijn heel blij dat Marten ook komend jaar uitkomt voor ons team", aldus Team IKO.

"Ik ben heel erg blij dat ik ook komend seizoen voor Team IKO mag uitkomen", zegt Liiv. "Het heeft mij veel meer gebracht dan ik van te voren durfde denken en ik voel mij erg thuis in het team."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan