Tickets
Shop
Nieuws 03 feb 2021

Mackaij en Hiemstra zeggen peloton vaarwel

Na een seizoen zonder schaatswedstrijden heeft Floortje Mackaij besloten zich in de toekomst volledig te gaan richten op het wielrennen. Met haar wielerploeg verblijft ze steeds vaker 's winters in het buitenland, waardoor ze nauwelijks marathons kan schaatsen. Dit seizoen zou ze uitkomen voor Team Fortune Coffee.

Foto : Neeke Smit

Mackaij debuteerde in 2014 op het hoogste niveau van het marathonschaatsen. Op het NK Marathon van 2018 in Utrecht eindigde ze als vijftiende. Al die jaren combineerde ze het schaatsen met het wielrennen, waarin ze op het hoogste niveau actief is bij Team DSM en diens voorgangers. Haar opvallendste prestaties op de weg zijn de overwinning in Gent-Wevelgem in 2015 en de tweede plek achter Annemiek van Vleuten in Luik-Bastenaken-Luik in 2019. 

Ook Hiemstra stopt
Niet alleen Mackaij heeft deze week aangekondigd te stoppen met schaatsen. Ook bij Smit Consultancy / Husqvarna nemen ze afscheid van een van de rijdsters. Malou Hiemstra zegt het schaatsen vaarwel en gaat zich richten op andere dingen. Hiemstra kwam voor dit seizoen twee jaar uit voor studentenploeg Port of Amsterdam / SKITS. Bij de eerste marathon op natuurijs in januari 2019 eindigde ze als tiende. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan