Tickets
Shop
Nieuws 13 feb 2021

Loting dag 3: Leerdam treft Bowe, Dubreuil tegen Verbij op 1000 meter

Op de derde dag van de WK Afstanden in Heerenveen komen de mannen en vrouwen in actie op de 1000 meter en mass start. Arjan Stroetinga, Jorrit Bergsma, Irene Schouten en Marijke Groenewoud starten de dag om 13.45 met de halve finales. De finales staan na de 1000 meter rond de klok van vijf uur op het programma.

Foto : Sander Chamid

De 1000 meter begint om kwart over drie. Titelverdedigster Jutta Leerdam start tegen misschien wel haar belangrijkste rivaal om de zege: Brittany Bowe. Het onderlinge duel in rit elf is niet de slotrit, want die gaat tegen Elizaveta Golubeva en Natalia Czerwonka. In de tiende rit starten Angelina Golikova en Jorien ter Mors, Suzanne Schulting opent het bal in de eerste rit tegen de Britse Ellia Smeding. 

Ook bij de mannen zit de spanning op het eind. Kersvers wereldkampioen Laurent Dubreuil start in rit tien tegen Kai Verbij. Daarna komen titelfavoriet Thomas Krol en de dit seizoen goed rijdende Joel Dufter in actie. De afstand wordt afgesloten door Pavel Kulizhnikov en Wesly Dijs, die zijn debuut maakt op de WK Afstanden. 

De volledige startlijsten vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan