Tickets
Shop
Nieuws 14 feb 2021

Krol revancheert zich met wereldtitel 1500 meter

Een dag na zijn diskwalificatie op de 1000 meter van de WK Afstanden heeft Thomas Krol revanche genomen. Op de schaatsmijl dook hij in de slotrit vier tienden onder de tot dan toe snelste tijd van Kjeld Nuis en kroonde zich met 1.43,75 tot de nieuwe wereldkampioen. Uittredend kampioen Nuis eindigde als tweede, Patrick Roest vervolledigde het Nederlandse podium.

Foto : Sander Chamid

De omstandigheden waren zwaar in het Thialf-stadion. De mannen hadden zichtbaar moeite om de snelheid erin te houden in de laatste ronde. Zowel Nuis als Krol kwamen gesloopt over de streep. Het verschil tussen de twee in de laatste ronde was telkens een paar tienden in het voordeel van Krol. De Deventenaar hield het tot op de streep spannend, maar zijn voorsprong was voldoende voor het goud. 

Na de enorme teleurstelling van zaterdag had Krol zich zoveel mogelijk van de buitenwereld afgesloten. Geen pers, geen sociale media en juist wel afleiding in de vorm van series. Voor zondag was de specialist dan ook vol vertrouwen. "De kansen waren vandaag nog groter dan gisteren gezien het seizoen. Ik was heel erg getergd om het vandaag te laten zien. Gisteren was volledig mijn eigen schuld, maar ik ben heel trots dat het gelukt is de wereldtitel binnen te slepen."

 

Voor Krol was de opluchting na de finish groot. De 28-jarige rijder van Team Jumbo-Visma zat in de laatste rit en wist dus direct dat zijn race goed was voor goud. "Ik had al wel verwacht dat de tijd van Kjeld de te kloppen tijd zou worden. Ik had ook het vertrouwen dat ik van Kjeld zou kunnen winnen, dus ik heb me puur op mezelf gericht en me niet proberen af te laten leiden. Onderweg hoorde ik ook wel dat het goed zat."

Met de wereldtitel op zak kon Krol ondanks het smetje van de 1000 meter terugblikken op een succesvol seizoen, met ook nog de Europese sprinttitel en drie wereldbekerzeges. "Dit is de bekroning van een prachtig seizoen waarin ik toch wel de beste was op de 1500 meter. Al met al heb ik een fantastisch seizoen gehad. Mijn niveau was super goed dit jaar en daar ben ik heel blij mee."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan