Tickets
Shop
Nieuws 08 feb 2021

Jumbo-Visma zet Development Team door

Twee jaar na de introductie van de opleidingsploeg maakt Team Jumbo-Visma bekend het project door te zetten. De ploeg van coach Sicco Janmaat kende dit jaar ondanks een beperkte hoeveelheid wedstrijden een succesvol seizoen, met onder meer het recente wereldbekerdebuut van Merijn Scheperkamp.

"Na twee seizoenen kan je concluderen dat het Development Team een meerwaarde is", zegt Jac Orie, technisch directeur van de schaatsploeg. "We hebben een omgeving gecreëerd waarin neo-senioren zich kunnen verbeteren én de aansluiting kunnen vinden met de nationale top. We zijn dan ook vastbesloten om hiermee door te gaan en nieuwe jonge schaatsers de kans te geven deze route bij ons te bewandelen."

De opleidingsploeg is gericht op jonge schaatsers die de stap tussen de junioren en senioren niet in een keer (kunnen) overbruggen. Het gat tussen wereldtoppers als Thomas Krol, die 1.07 rijden op de 1000 meter in Thialf, en de jonge garde is aanzienlijk. Orie en Janmaat streven ernaar met hun opleidingstraject dat gat overbrugbaar te houden. Om die reden werd de ploeg in 2019 ook verwelkomd door de KNSB. 

Orie kijkt met vertrouwen en optimisme naar de toekomst. "Het Development Team zal in de toekomst een belangrijke pijler van het schaatsteam blijven", zegt hij. "In mijn optiek is het een must voor de verdere ontwikkeling van de schaatssport, aangezien we hiermee zoveel mogelijk potentiële wereldtoppers een plek kunnen geven. En als ik kijk wat we in korte tijd, onder leiding van Janmaat, hebben neergezet, ben ik daar best trots op."

In het huidige seizoen bestaat de ploeg naast Merijn Scheperkamp uit Tijmen Snel, Serge Yoro, Joost van Dobbenburgh, Robin Groot en Jordy van Workum. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan