Tickets
Shop
Nieuws 25 feb 2021

Bart Hoolwerf maakt overstap naar Team Jumbo-Visma

Bart Hoolwerf komt komend seizoen uit voor de marathonploeg van Team Jumbo-Visma. De 23-jarige marathonschaatser komt over van AB Vakwerk en wordt gehaald als vervanger van de gestopte Erik Jan Kooiman.

Foto : Glenn Wassenbergh

"Ik zie het als een mooie uitdaging om aankomend seizoen de kleuren van Team Jumbo-Visma te verdedigen", aldus Hoolwerf op het kanaal van Jumbo-Visma. "Ik ga van een ploeg die puur gefocust was op de marathon naar een organisatie met verschillende disciplines. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan in een andere omgeving dan dat ik gewend was. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij de perfecte stap is om mezelf te blijven ontwikkelen."

Hoolwerf won het seizoen 2019/2020 het eindklassement van de KNSB Marathon Cup, een competitie over veertien wedstrijden op kunstijs. Daarnaast kroonde hij zich in 2018 op de Oostenrijkse Weissensee als Nederlands kampioen op natuurijs. Op diezelfde plek won hij begin vorig jaar de tweede race van de KPN Grand Prix.

Volgens ploegleider Peter de Vries haalt de ploeg met Hoolwerf "een goede schaatser met veel potentie" in huis. "Ik ken hem goed, want we hebben eerder al drie jaar met elkaar samengewerkt. Naast het feit dat hij een snel eindschot heeft, kan hij ook goed op natuurijs uit de voeten", aldus De Vries.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan