Tickets
Shop
GoSkate 11 aug 2021

Vijf leuke en veilige routes in Noord-Holland uitgelicht!

Elke maand zetten wij een aantal skateroutes in de spotlight verspreid over heel Nederland. Deze maand hebben we vijf leuke en veilige routes in de provincie Noord-Holland voor je uitgelicht. Kijk maar even mee!

Route in Driemond
De eerste route is te vinden in Driemond, gelegen in Noord-Holland. De route komt onder andere langs de Gein en de Vecht. Je kunt de 26,6 kilometer lange route vinden in GoSkate vinden onder de naam ‘Rondje Muiden’. De route start midden in het dorp Driemond, in de provincie Noord-Holland, tussen Weesp en Amsterdam gelegen. Vanaf het startpunt verlaat je Driemond langs de rivier Gaasp. Hier kun je al gauw een extra afslag maken voor wat extra kilometers rond de Gaasperplas. Je kunt ook de route blijven volgen langs de Gaasp richting Diemen.

Bij Over-Diemen kun je een kleine afslag nemen en genieten van een mooi uitzicht op de Uyllanderbrug. Volg je liever de route, dan skate je daarna over de Muiderbrug en rijd je daarna over de Maxisweg, een lange weg langs het water en veel groen. Voor Muiden sla je af in de richting van Weesp langs verschillende weilanden. Hier kun je er voor kiezen om een tussenstop in te lassen langs de Vecht of voor een terrasje. Vlak langs het centrum vervolg je de tocht over de Roskambrug en skate je weer terug richting Driemond. 

Trainingsrondje Irene (Hoogkarspel)
De tweede route in deze top-5 is aangemaakt door schaatsster Irene Schouten en is te vinden in Hoogkarspel. Dit trainingsrondje voor de SKATE4daagse 2021 van Irene is 27,3 kilometer lang en vind je onder de naam ‘Trainingsrondje Irene’ in de GoSkate-app. Het startpunt van de route is bij het treinstation van Hoogkarspel en gaat via de Nieuweweg over de Westerwijzend. Je skeelert langs het water en gaat onder de N307 door. Vervolgens skeeler je de Zittend op langs de golfbaan en richting Wijmers.

Vanaf Wijmers ga je richting Wijdenes en skeeler je helemaal door tot aan de Zuiderdijk. Je vervolgt je tocht over de Zuiderdijk langs het Markermeer en zo heb je tijdens de tocht gegarandeerd mooie uitzichten. Vanaf de Zuiderdijk ga je de Oostergouw op richting De Hout. Hier ga je de Houterweg op en weer terug richting het startpunt van de route.

Irene Schouten heeft ook een trainingsrondje samen met Kalvijn afgelegd voor de SKATE4daagse 2021 en is ook te vinden in GoSkate. Het trainingsrondje vind je onder de naam ‘Trainen voor SKATE4daagse’. De route is 17 kilometer lang, is te vinden in Wervershoof en loopt veel langs het water, waaronder het IJsselmeer.

Rondje Wognum-Benningbroek-Nibbixwoud-Zwaagdijk (Zwaag)
Bij Zwaag in Noord-Holland vind je een route van 14,7 kilometer lang. Deze route is toegevoegd door Sprinter Charlotte en is beoordeeld met drie sterren. Een aantal hotspots die je tegenkomt tijdens de route zijn het gemeentehuis van Medemblik en Restaurant Stam. De route kun je eenvoudig beginnen vanaf de parkeerplaats bij de sportverenigingen en je kunt vanaf de parkeerplaats via de Wogmergouw de Zwaagdijk op. Je kunt hier veilig op een naastgelegen fietspad skeeleren. Vervolgens kun je via de Van der Deureweg richting Nibbixwoud. Daarna ga je onder de Rijksweg door richting Wognum om vervolgens weer richting het beginpunt van de route te skeeleren.

Noordzeekanaal - watertoren - Uitgeest - Heemskerk (Assendelft)
Deze ruim 35 kilometer lange route begint bij Fort Zuidwijkermeer en gaat over de kanaalweg langs het Noordzeekanaal. Vervolgens skeeler je langs de Nauernasche Vaart richting Krommenie. De route gaat daarna richting Castricum, Uitgeest, en Heemskerk, voordat de route weer bij het beginpunt aankomt. De route komt onder andere ook nog langs Fort bij Veldhuis en Buitenhuizerbraak. De route is verder redelijk vlak, waardoor het een mooie route is om op een zomerse dag af te leggen.

Waterland (Amsterdam)
De laatste route van deze top-5 vind je in Amsterdam en hier is een mooie en veilige route te vinden, genaamd ‘Waterland’. Deze route is ruim 41 kilometer lang en bestaat voor 90% uit asfalt. De route begint in het Vondelpark en gaat richting Zunderdorp, Broek in Waterland en Uitdam. Zo skeeler je nog een tijdje langs het Markermeer en het IJmeer. Dit is echt een mooie en uitdagende route voor de gevorderde skater.

Hoe kan ik de routes vinden?
Je kunt alle routes in GoSkate bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Selecteer 'Toon alleen gecertificeerde route' om alle routes uit dit artikel eenvoudig te vinden. Of bekijk onderstaande video, waarin we het je uitleggen.

 

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help ook mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.go-skate.nl


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan