Tickets
Shop
Nieuws 28 aug 2021

Kwant en Klijnstra opnieuw sprintkampioenen: 'Blij met de tijden'

Voor de derde keer op rij heeft Moniek Klijnstra de Nederlandse titel op de 200 meter gepakt. De Friezin noteerde in de finale bij de Daikin NK Inlineskaten in Heerde als enige een tijd onder de 20 seconden. Rémon Kwant zegevierde bij de mannen en pakte daarmee zijn tweede titel van het weekend.

Foto : Glenn Wassenbergh

Klijnstra, die de afgelopen jaren wel gewend is om als Nederlands kampioen op de 200 meter door het leven te gaan, was voorafgaand aan de wedstrijd behoorlijk zenuwachtig. "Gisteren had ik geen goede dag. Met de 500 meter heb ik gewoon een haat-liefdeverhouding. De 200 meter is gelukkig een afstand met veel meer power. Voor mij is het echt 'hoe korter hoe beter'. Er is geen tactiek en je hebt wat meer ruimte omdat je alleen rijdt."

Ondanks haar zegereeks was het geen zekerheid dat Klijnstra zaterdag opnieuw kampioen zou worden. "In de training zitten Fleur en ik heel dicht bij elkaar", doelend op de nummer twee Fleur Huls. "We ontlopen elkaar echt weinig. Ik wist dat ik een goede dag nodig zou hebben om haar te kunnen kloppen." Die goede vorm keerde zaterdag gelukkig terug. "Het voelde goed en Valentina gaf ook een goedkeurende blik. Ik ben heel blij met de tijden."

Ze bleef Huls toch vrij ruim voor en pakte daarmee voor het eerst drie Nederlandse titels in een en hetzelfde seizoen. In Rotterdam wist ze namelijk op de weg al kampioen te worden op de 100 meter en de one lap. Op de 200 meter van zaterdag veroverde Lataesha Narain het brons. Het talent van KTT Noordwest werd tevens Nederlands kampioen bij de junioren A. 

Kwant verlengt NK-titel
Nadat Klijnstra haar titel voor de tweede keer had geprolongeerd veroverde Rémon Kwant net als vorig jaar het goud bij de mannen. In de finale zette hij de klok stil op 18,392, genoeg voor de overwinning. Thuisfavoriet Glenn Nijenhuis, luid aangemoedigd door het verzamelde publiek, pakte het zilver. De Heerdenaar greep direct na de finish naar zijn onderrug: een teken dat een slepende blessure opnieuw opspeelde. Bas Meijer pakte het brons.

Bij de junioren B gingen de Nederlandse titels naar Marieke de Vries en Bret Groot. De Vries hield Elanne de Vries en Denice Nieuwenhuis van het goud, Groot eindigde voor Chris Berkhout en Mathijs Molenaar. Asia Renda en Sem Spruit wisten het goud te veroveren bij de kadetten. 

Bekijk hier de uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan