Tickets
Shop
Olympische Spelen 05 aug 2021

Einde Olympische Spelen voor Van Riessen na zware val

Voor Laurine van Riessen zijn de Olympische Spelen ten einde. De 33-jarige baanwielrenster heeft meerdere gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gekneusde long overgehouden aan een val tijdens de keirin. De ex-schaatsster blijft ter observatie een nacht in het ziekenhuis.

Foto : Sander Chamid

Dat zegt NOC*NSF in een korte verklaring. De sportkoepel meldt daarbij dat er vrijdag nog extra onderzoeken zullen volgen ter controle. Van Riessen kwam in de kwartfinales van de keirin, een onderdeel in het baanwielrennen, zwaar ten val. Ze ging onderuit nadat ze het achterwiel van de Duitse Emma Hinze aantikte en nam de Britse Katy Marchant mee in haar val.

Na een eerste medische behandeling langs de baan werd Van Riessen met een brace per brancard weggebracht en naar het ziekenhuis vervoerd. "Ze is goed bij, maar kan zich de val niet herinneren. Wel heeft ze duidelijk kunnen maken dat de pijn vooral haar schouder betreft. De teamarts is bij haar", meldde een woordvoerster van de Nederlandse baanploeg na het incident.

Van Riessen greep maandag nog naast een unieke medaille op de teamsprint. Samen met Shanne Braspennincx eindigde ze als vierde, waardoor ze net geen geschiedenis had geschreven. Met een bronzen medaille zou Van Riessen de eerste Nederlandse atlete zijn die zowel op de Zomer- als de Winterspelen een medaille pakt. Van Riessen won eerder al het brons op de 1000 meter bij de Winterspelen van Vancouver in 2010.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan