Tickets
Shop
Nieuws 28 apr 2021

Team FrySk compleet na aantrekken Verkerk en Van der Meer

Team FrySk heeft de selectie rond voor het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Siep Hoekstra heeft Naomi Verkerk (20) en Amy van der Meer (18) aan zich verbonden. De twee rijdsters komen over van het KNSB Talent Team Noordwest.

Verkerk bewees zich de afgelopen jaren al op nationaal niveau met onder meer optredens op het NK Sprint en de NK Afstanden. Bij de NK Afstanden van 2020 behaalde ze haar beste prestatie: veertiende op de 500 meter. In 2019 behaalde ze bij de junioren de Nederlandse titel Pure Sprint. Van der Meer richt zich op het allrounden. Het afgelopen coronaseizoen kon de tweedejaars A-juniore zich niet bewijzen op de nationale wedstrijden. Wel wist ze zich bij oefenwedstrijden op diverse afstanden te verbeteren.

Team FrySk, dat momenteel op trainingskamp is in Spanje, heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Met Marwin Talsma en Reina Anema kende de ploeg diverse nationale en internationale successen. Anema, die onder meer derde werd op het Daikin NK Allround en tweemaal zilver haalde op de Daikin NK Afstanden, zag haar medailles beloond worden met een overstap naar Team Jumbo-Visma. Ook Esther Kiel stapte na het seizoen over naar een commerciële topploeg: Worldstream. Naast Van der Meer en Verkerk trok Team FrySk Eline Jansen, Fenna de Boer en Sipke Sijtsema aan voor het nieuwe seizoen.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan