Tickets
Shop
Nieuws 20 apr 2021

Skeelerpiste Heerde voorzien van nieuwe asfaltlaag

De skeelerpiste in Heerde is voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De oude coating met de kenmerkend blauwe kleur was nodig aan vervanging toe. "Door de vele scheuren die in het asfalt zaten was de piste niet veilig genoeg meer", vertelt de voorzitter van Skeelerclub Oost-Veluwe Bertus Dokter.

Foto : Jannes Wolf

Hoe de scheuren in de vorige coating zijn ontstaan is een vraagteken. "In Heerenveen hebben ze dezelfde coating op de baan en ook daar hebben ze last van de scheuren. Dus hoe het komt weten we niet", zegt penningmeester Jannes Wolf. "Het kan zijn dat de oorspronkelijke asfaltlaag of coating niet goed waren. Of dat de combinatie ervan niet werkte."

Om dit probleem in de toekomst te voorkomen worden er nu verschillende coatings getest. "Er liggen nu vier verschillende coatings naast de baan die we eerst een jaar gaan testen voordat we de definitieve laag aanbrengen op het asfalt", aldus Dokter. "We hebben een WK-waardige baan hier dus de aanleg moet goed zijn. In de toekomst willen we graag weer internationale wedstrijden organiseren."

Door de coronacrisis kon de Europa Cup die ieder jaar in Heerde gehouden wordt de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Ook het NK dat in Heerde gepland stond werd afgelast. De eerstvolgende krachtmeting in Heerde staat nu gepland voor juni. Dan zullen er vier topsportwedstrijden verreden worden. In 2018 was de baan nog gastheer van het WK Inlineskaten.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan