Tickets
Shop
Nieuws 25 apr 2021

Leeyèn Harteveld (26) stopt met schaatsen: 'Zat er al langere tijd aan te komen'

Leeyèn Harteveld heeft haar schaatsloopbaan per direct beëindigd. De 26-jarige Zoetermeerse gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière, vertelt ze op haar Instagram-pagina. "Dit is iets wat er al een langere tijd aan zat te komen."

Foto : Sander Chamid

Harteveld kwam het afgelopen seizoen al geen enkele keer in actie. Een heftige valpartij aan het begin van de zomer op de skeelers (meerdere verwondingen en breuken) zorgde ervoor dat de Zuid-Hollandse een lange revalidatie tegemoet ging. De coronapandemie zette tevens een streep door een hele hoop wedstrijden, waardoor Harteveld zich niet voor de grote wedstrijden kon plaatsen. Het betekende een vroegtijdig einde van het seizoen.

Na een seizoen met meerdere tegenslagen vond Harteveld het dan ook mooi geweest. "Ik heb een mooie carrière gehad met vallen en opstaan. Ik heb momenteel een superleuke baan als diëtiste in Heerenveen, dus zal er nog geregeld te vinden zijn. Ik wil graag iedereen bedanken voor de mooie tijd." Op het NK Sprint van 2017 haalde Harteveld met de elfde plek haar beste notering.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan