Tickets
Shop
Nieuws 25 apr 2021

Gronings college overweegt nieuwbouw Sportcentrum Kardinge

Het Gronings college laat onderzoeken of sportcentrum Kardinge opnieuw gebouwd moet worden om faciliteiten voor het zwemmen en schaatsen te verbeteren. Het gebouw is toe aan een opknapbeurt, maar bij de plannen kijkt het college naar het hele gebied.

Foto : Martin de Jong

Het nieuwe of vernieuwde Kardinge moet een regiofunctie krijgen én meerwaarde hebben voor Beijum en Lewenborg, zo schrijven B en W in in deze brief aan de gemeenteraad. Het college kijkt ook naar samenwerking met het Alfa-college en de Topsport Talent School. De eerste plannen moeten er volgend jaar liggen.

"Sportcentrum Kardinge viert in 2023 haar dertigste verjaardag. Nu al, maar zeker dan, is het noodzakelijk om de faciliteiten voor het zwemmen en het schaatsen te vernieuwen. De functionaliteit en het huidig aanbod voldoen niet meer aan de eisen en wensen van haar bezoekers, de gebouwen en de installaties zijn technisch afgeschreven of voldoen wettelijk niet meer en er moet flink geïnvesteerd worden om de bedrijfsvoering te garanderen, los van elke ambitie", aldus B en W.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan