Tickets
Shop
Nieuws 29 apr 2021

Doe je wieltjes onder en train met Irene Schouten en Kalvijn voor de SKATE4daagse

De meivakantie staat voor de deur, dus wordt het tijd om lekker te skeeleren. Download de Sprint app voor de leukste routes bij jou in de buurt en ga alvast trainen voor de SKATE4daagse, die plaatsvindt van 30 augustus tot en met 5 september. Wereldkampioene Irene Schouten en YouTuber Kalvijn skaten alvast mee.

Je kon het afgelopen zomer al zien: dankzij de coronapandemie heeft Nederland het skeeleren (her)ontdekt. Als de zon schijnt, gaan jong en oud tegenwoordig enthousiast op wieltjes de weg op. De inlineskates vlogen het afgelopen jaar de schappen uit. Het inlineskaten beleeft een ware revival.

Met de gratis Sprint app kun je je eigen skeelerprestaties bijhouden. Maar Sprint biedt veel meer dan dat. Duizenden liefhebbers maken al gebruik van deze app. Samen hebben ze vele routes achtergelaten, die jij weer kunt volgen. Ook verenigingen zullen hun mooiste en veilige routes in de app plaatsen. Zo vind je heel gemakkelijk de leukste skateroutes bij jou in de buurt.

De KNSB speelt met een nieuw skeelerconcept in op de groeiende populariteit van de sport. Van 30 augustus tot en met 5 september rukt Nederland massaal uit voor de SKATE4daagse, zo is de bedoeling. In één week vier dagen skeeleren, waar je maar wilt en met wie je maar wilt van jong tot oud.

Medaille
Vanaf 5 kilometer per dag kun je tijdens de SKATE4daagse al meedoen voor een medaille door je te registreren via de Sprint app. Wil je die week het maximale uit jezelf halen, trek dan nu vast de skeelers onder en trek erop uit. Doe het wel veilig, draag in elk geval een helm maar ook beschermers voor pols, knie en elleboog.

In de aanloop naar de SKATE4daagse krijgen we gezelschap van twee Bekende Nederlanders. Niemand minder dan top-YouTuber Kalvijn en Irene Schouten, wereldkampioene schaatsen én inlineskaten, starten vanaf juni een online campagne. Dit doen ze in samenwerking met FriesBlond Kaas, de marathonploegsponsor van Schouten. Houd op social media #SKATE4daagse in de gaten.

"Trek je skeelers aan en doe mee. Inlineskaten is puur genieten, gezellig en gezond. Het gaat er niet om hoeveel kilometers je maakt, als je maar lekker in beweging bent", zegt Schouten. Kalvijn: "Als bewegen en plezier bij elkaar komen ben ik van de partij! Het lijkt me fantastisch om mensen, samen met Irene, te inspireren om op wielen de wijde wereld in te gaan."

Plezier
De SKATE4daagse sluit aan op SKATETIJD!, het jeugdprogramma van de KNSB. Daarmee wil de schaatsbond kinderen van 6 tot en met 12 jaar veilig kennis laten maken met het inlineskaten. Plezier staat voorop. De KNSB biedt scholen gratis skateclinics en lesboekjes aan. Skeelers, helmen en beschermers worden gratis uitgeleend. Meer info vind je op schaatsen.nl/skatetijd.

Hoe meer kinderen het skeeleren oppakken, des te groter is de kans dat de sport een blijvertje is, ook als het coronavirus de kop in is gedrukt. Als het aan de KNSB ligt, krijgt de SKATE4daagse ook een vaste plek op de kalender. Zet de data voor die eerste editie maar alvast in je agenda: 30 augustus tot en met 5 september. De Sprint app is te downloaden in de App Store en Play Store.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan