Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2021

Alternatieve route binnen Gewest Fryslân voor Van Beek en In 't Hof

Zowel Lotte van Beek als Sanne in 't Hof zullen binnen Gewest Fryslân een alternatief programma afwerken op hun weg naar topprestaties, zo meldt het gewest in een persbericht. Beide schaatssters nemen binnen het gewest een belangrijke positie in op basis van hun resultaten uit het verleden en de ambities die ze voor komend seizoen hebben uitgesproken. Daarom is er voor beiden een alternatief programma ontwikkeld die hun maximaal in staat stelt hun doelen na te streven.

Foto : Martin de Jong

De 29-jarige Van Beek kampt al een paar seizoenen met luchtwegproblemen die optimaal presteren in de weg staan. Daarom heeft ze in overleg met haar artsen en trainers besloten het komende jaar veel in het buitenland op hoogte te verblijven om zo topsportwaardig fit te worden.

"Ik kom net van een rustperiode in de bergen en merk dat ik daar echt beter van word, dat geeft mij de motivatie om er dit jaar vol tegenaan te gaan", zegt Van Beek. "Ik zal weliswaar veel moeten reizen en veel in het buitenland moeten verblijven, maar dat heb ik er graag voor over. En als ik dan weer thuis ben kan ik volop profiteren van de mogelijkheden die het gewest mij biedt."

Foto : Martin de Jong

In 't Hof rijdt voor het derde jaar op rij bij het Gewest Fryslân. Daar merkt de 23-jarige rijdster dat ze ieder jaar een stap zet, ondanks dat ze dit jaar door wat pech maar één keer echt heeft laten zien wat ze kan. Onder de hoede van haar trainers heeft In 't Hof vorig jaar een alternatief programma gedraaid waarin zij centraal stond. Door met verschillende teams mee te trainen kon ze optimaal gebruik maken van de faciliteiten die haar geboden werden.

"Doordat ik kan meetrainen met de snellere meiden en mannen, maar ook met de marathonrijders van Palet en Bouw & Techniek, merkte ik dat ik echt beter werd", aldus In 't Hof. "Op dit moment ben ik nog een uitzondering in het team, maar ik weet dat er verregaande plannen zijn voor een vergelijkbaar breed programma voor langeafstandsrijders. Ik ben dus helemaal op mijn plek en heb veel vertrouwen in het komende seizoen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan