Radboud Inline Skating is helemaal klaar voor het Internationaal Toernooi, dat komend weekend voor de derde keer op de banen in Wervershoof en Medemblik gehouden zal worden. De coronamaatregelen weerhouden de organisatie niet om te vernieuwen. Zo vindt bij deze editie een volwaardige seniorencompetitie plaats.

De groep ijverige vrijwilligers bij de West-Friese skeelervereniging heeft een afwisselend en uitdagend programma in elkaar gezet. Zo wordt op de zaterdagavond een nieuw wedstrijdonderdeel geïntroduceerd: de build-up race en wordt de spectaculaire 1-uursrace wederom gehouden, wat een aflossingswedstrijd is met een team van vier rijders. Voor de jeugd belooft de organisatie een fantastische zondag met een 100 meter sprint en agility races waarbij zij hun behendigheid kunnen tonen. 

Namens de organisatie is Rick Schipper blij en trots dat het toernooi ook in de huidige omstandigheden doorgang kan vinden. "Daarnaast zien we onze kans om effectiever en efficiënter samen te werken", meldt de drievoudig kampioen van het NK in Heerenveen en Wolvega. "Dit doen we onder meer door geautomatiseerde inschrijving en uitslagenverwerking, gedetailleerde wedstrijdschema's en een intensieve samenwerking met de jury."

Aanmelden is nog mogelijk tot woensdagavond 16 september 20:00 uur. Na die tijd zullen de eerste wedstrijden voorbereid worden. Het eerste startschot klinkt op vrijdag 18:00 uur voor de flying laps op de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof.