Tickets
Shop
Nieuws 08 sep 2020

Jorrit en Heather Bergsma verwelkomen dochter Barbara Jean

Jorrit en Heather Bergsma zijn afgelopen maandag opnieuw ouders geworden. Op 7 september is hun dochter Barbara Jean geboren. "Mama & dochter hebben het fantastisch gedaan en doen het goed", deelt vader Jorrit op Instagram.

Het is het tweede kind voor het schaatskoppel, dat bijna twee jaar geleden hun zoon Brent verwelkomde. Waar Jorrit zich nog volledig richt op zijn schaatscarrière neemt Heather de zorg voor de kinderen grotendeels op zich. In februari toen de zwangerschap zich aandiende, besloot ze definitief een punt te zetten achter haar carrière. "Ik wilde heel graag weer schaatsen, maar als je twee kinderen moet opvoeden en je wil regelmatig naar je ouders in Amerika, is het vrijwel onmogelijk", vertelde Heather in juli.

Ondanks de komst van een tweede kind denkt Jorrit nog niet aan stoppen. "Zolang ik me elk jaar blijf verbeteren en ik geen gebreken krijg, vind ik schaatsen het mooiste wat er is. Bovendien motiveert het enorm als je elk jaar weer mooie prijzen kan winnen." De 34-jarige stayer werd afgelopen seizoen wereldkampioen op de mass start en wist voor de zesde keer de Nederlandse titel op de 10.000 meter te veroveren. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan