Live
Shop
Nieuws 10 sep 2020

Groen licht voor Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Het was even onzeker of de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee komend seizoen door zou kunnen gaan vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, maar de hoogste autoriteit in Oostenrijk heeft afgelopen week toestemming gegeven om het evenement in januari 2021 te organiseren. Duidelijk is dat het een andere editie dan andere jaren zal worden.

Foto : Vincent Riemersma

Vanwege de ontwikkelingen rondom rondom COVID-19 zullen er veel maatregelen moeten worden genomen om de wedstrijd veilig te laten verlopen. Voorzitter Toine Doreleijers is in ieder geval blij dat er groen licht is gegeven. "De randvoorwaarden en de daaruit voortvloeiende maatregelen werken we de komende weken verder uit. Het belangrijkste voor nu is dat we toestemming hebben van de hoogste autoriteit in Oostenrijk. Er is nu alles aan gelegen om de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee veilig en verantwoord te organiseren, zowel voor de deelnemers, vrijwilligers als voor de lokale gemeenschap."

Zoals al eerder duidelijk werd, is het programma aangepast. Daardoor is er een strikte scheiding tussen de wedstrijden en toertochten mogelijk. De wedstrijdrijders verlaten woensdag 20 januari de Weissensee om ruimte te maken voor de toerschaatsers. Om zoveel mogelijk toerschaatsers de mogelijkheid te bieden deel te nemen, is een extra toertocht toegevoegd aan het programma, op donderdag 21 januari. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober. Hoewel de details dus nog nader moeten worden uitgewerkt, staat het vast dat er geen publiek aanwezig mag zijn.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan