Tickets
Shop
Nieuws 21 okt 2020

Vijf shorttrackers uit nationale ploeg in quarantaine na positieve test Visser

Dennis Visser blijkt te zijn besmet met het coronavirus. Sinds dinsdag verblijft de shorttracker uit de nationale ploeg in zelfisolatie. Datzelfde geldt voor zijn teamgenoten Bram Steenaart, Xandra Velzeboer en sinds vandaag ook Sjinkie Knegt en Sven Roes.

Foto : Sander Chamid

Visser trainde vanwege een blessure de laatste twee weken nauwelijks mee met de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter. Wel heeft hij privé contact met de eerste twee genoemde teamgenoten. Afgelopen maandag was Visser weer in Thialf, waar hij onder meer in het krachthonk trainde.

Op basis van de informatie die maandag beschikbaar was bij de teamarts werd, na raadpleging van diverse externe deskundigen, besloten om Visser, Steenaart en Velzeboer af te zonderen. Naar aanleiding van aanvullende informatie geldt die zelfisolatie vanaf vandaag ook voor Knegt en Roes. Alle vijf rijders zullen komend weekeinde sowieso niet deelnemen aan de International Invitation Cup in Thialf (23-25 oktober). Eerder op woensdag liet Knegt zich kritisch uit over de doorgang van de wedstrijd in Heerenveen. 

De overige twaalf leden van het nationale team blijven in voorbereiding op deze eerste internationale krachtmeting sinds de ISU World Cup-finale in Dordrecht. Naast de Nederlanders doen shorttrackers mee uit België, Frankrijk, Polen en Israël. De KNSB heeft in Thialf, door NOC*NSF aangewezen als topsportlocatie, bovenop het geldende coronaprotocol extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Vandaag is bij alle deelnemers aan de Invitation Cup een coronatest afgenomen. Dit geldt voor rijders, coaches en overige teamleden, zowel nationaal als internationaal.

Knoop doorhakken
De resultaten hiervan worden morgen bekend. Wie positief wordt getest gaat direct in quarantaine en kan sowieso niet deelnemen aan de Invitation Cup. Op basis van de recente ontwikkelingen maakt de KNSB morgen, als de testresultaten bekend zijn, de balans op.

"Laat duidelijk zijn: de gezondheid van alle betrokkenen staat voorop", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Wij hechten veel belang aan de organisatie van dit toernooi, vooral uit sporttechnisch oogpunt. Maar alles wat we doen moet veilig en coronaproof gebeuren, daarbij hanteren we de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Morgen hakken we een knoop door of we de wedstrijd wel of niet door laten gaan."

Bij het KNSB Talent Team Noord, dat ook in Thialf traint, is de afgelopen dagen eveneens een rijder positief is getest op het coronavirus. Die draaide de laatste tijd wel voluit mee met zijn ploeg. Om die reden is al besloten dat dit hele team niet deelneemt aan de Invitation Cup.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan