Live
Shop
Nieuws 14 okt 2020

Thialf stopt voorlopig met recreatief schaatsen

Thialf sluit de deuren vanaf donderdag voor schaatsers die als vrijetijdsbesteding hun rondjes willen rijden. De directie van het ijsstadion neemt de stap na de dinsdag aangekondigde nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Foto : Remy de Klein

Die maatregelen zijn er volgens directeur Marc Winters op gericht 'sociale mobiliteit' zoveel mogelijk te beperken. Hij vindt het dan niet uit te leggen om recreatief te blijven schaatsen. "Hoe enorm spijtig wij dat ook vinden", zegt de directeur in een persbericht. 

Daarbij speelt mee dat Winters wil dat de vier geplande schaatstoernooien voor de Nederlandse topsporters in Thialf wel kunnen doorgaan. "Als die doorgang kunnen vinden, willen wij die hoe dan ook kunnen faciliteren. Dat betekent dat we zowel ter bescherming van de topsport maar ook ter bescherming van ons eigen personeel de risico's maximaal willen beperken."

De nieuwe maatregelen geven aan dat individueel sporten vanaf 18 jaar alleen kan indien er minimaal 1,5 meter afstand kan worden gehouden en met een maximum van 30 personen. "Er is steeds gesteld dat die afstand bij schaatsen niet kan worden gegarandeerd. Het zou vreemd zijn dat wij daar in een verslechterende fase opeens van gaan afwijken."

Indien de situatie rondom het coronavirus verbetert en de overheidsmaatregelen versoepelen zal Thialf dit besluit heroverwegen. De breedte- en topsport blijft Thialf, waar mogelijk, zoveel mogelijk bedienen. Reeds gekochte tickets blijven het gehele seizoen geldig.

Groningen
Op Kardinge in Groningen zijn de regels aangepast voor het recreatieve schaatsen. Er moet online gereserveerd worden en het maximaal aantal schaatsers per uur is verlaagd naar dertig. Om drukte bij de kassa te vermijden, hoef je niet stipt op de gereserveerde aanvangstijd te komen, laat de ijsbaan weten. Maar recreanten moeten zich wel houden aan de eindtijd. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te schaatsen, is het nu alleen mogelijk om per uur te reserveren. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan