Live
Shop
Nieuws 26 okt 2020

Nathan Chen domineert bij eerste ISU Grand Prix van het seizoen

De eerste ISU Grand Prix van het seizoen is met overmacht gewonnen door Nathan Chen. De tweevoudig wereldkampioen zette in Las Vegas op de vrije kür een totaalscore neer van 187.98 punten voor een totaalscore van 299.15, waarmee hij Vincent Zhou (275.10) en Keegan Messing (266.44) de baas was.

Foto : International Skating Union

De vrije kür van Chen verliep ondanks zijn hoge score niet volledig zoals gepland. Hij sprong slechts een enkele axel en zijn viervoudige salchow werd een dubbele. Dankzij zijn combinaties met viervoudige flip en drievoudige toe loop, viervoudige toe loop, euler en drievoudige flip en viervoudige toe loop en drievoudige toe loop behaalde hij ruim genoeg punten om de overwinning veilig te stellen. 

"Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld vanwege de sprongen die ik miste. Die had ik gewoon moeten doen", gaf Chen toe. "Ik ben blij dat we hier kunnen zijn bij deze wedstrijd, heel dankbaar voor iedereen die hierbij betrokken is om ons hier bijeen te brengen. Het ging allemaal heel soepel en iedereen kon zich echt richten op het schaatsen."

Bij de dames was Mariah Bell de beste. De Amerikaanse eindigde slechts als vierde in de vrije kür, maar had genoeg voorsprong opgebouwd in de korte kür om de eindoverwinning binnen te slepen. Met 212.73 hield ze haar landgenotes Bradie Tennell en Audrey Shin achter zich. Het kersverse duo Alexa Scimeca Knierim en Brandon Frazier was het beste paar dit weekend, de overwinning in het ijsdansen ging naar Madison Hubbell en Zacahry Donohue.

Over twee weken gaat de Grand Prix-serie verder in China. De wedstrijden worden vanwege de coronamaatregelen vooral als nationale wedstrijden verreden. In Las Vegas deden dan ook vrijwel alleen Noord-Amerikaanse atleten mee. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan