Live
Shop
Nieuws 20 okt 2020

Grand Prix-reeks van start in Las Vegas, twee wedstrijden geannuleerd

Dit weekend wordt de ISU Grand Prix afgetrapt in de Verenigde Staten. Waar er eerder een streep ging door de reeks voor junioren, stappen de senioren in Las Vegas het ijs voor de eerste van de serie wedstrijden. Twee van de zes zijn echter al geannuleerd.

Foto : International Skating Union

De opzet van de internationale Grand Prix werd in augustus aangepast vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus. Zoals altijd vinden de wedstrijden per twee plaats in Noord-Amerika, Europa en Azië. Normaal gesproken kregen de kunstrijders twee wedstrijden toegewezen, maar de ISU besloot voor een regionale aanpak te gaan. De schaatsers starten op één toernooi in het land of de regio waar zij wonen of trainen. Zo staat Nathan Chen op de startlijst in Las Vegas. 

Er zijn inmiddels ook twee wedstrijden geannuleerd. Vorige week werd bekend dat Skate Canada (30 en 31 oktober) niet doorgaat en de Grand Prix in Frankrijk (13-15 november) is eveneens geschrapt. Het aantal coronagevallen in Canada loopt rap op en in Grenoble geldt sinds 14 oktober een avondklok. Op de twee toernooien zouden onder anderen Satoko Miyahara, Piper Gilles/Paul Poirier en Jason Brown; Gabriella Papadakis/Guillaume Cizero, Shoma Uno, Kevin Aymoz en Rika Kihira in actie komen.

"De ISU betreurt het dat het faciliteren van deze Grand Prixs niet langer haalbaar is en bedankt de organisaties voor hun voortdurende inzet en steun", laat de schaatsunie in een statement weten. Na de Grand Prix in de Verenigde Staten gaat de serie verder in China (6-8 november), gevolgd door Rusland (20-22 november) en Japan (27-29 november). De finale van de reeks zou van 10 tot en met 13 december plaatsvinden in Beijing, maar dat evenement is voorlopig uitgesteld.

Update 20 oktober 19:30 uur:
Intussen heeft de ISU ook de Junior Grand Prixs voor het seizoen 2021/2022 aangekondigd. Nadat de gehele reeks van komende winter door de coronapandemie is afgelast, kijkt de internationale bond alweer vooruit naar het volgende seizoen. Net als in 2020/2021 staan er wedstrijden in Kovice (Slowakije) en Ljubljana (Slovenië) op de kalender. Ook in Rusland, Oostenrijk, Canada, Polen en Frankrijk worden wedstrijden georganiseerd. De nieuwe wedstrijden zijn intussen toegevoegd aan de kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan