Tickets
Shop
Nieuws 20 nov 2020

Kramer, Wüst en Schouten melden zich af voor Daikin NK Allround

Sven Kramer zal komend weekend niet aan de start staan van het Daikin NK Allround. De 34-jarige Fries voelt zich niet fit genoeg om de komende dagen te strijden om de nationale titel. Ook Ireen Wüst en Irene Schouten hebben zich afgemeld voor het toernooi.

Foto : Soenar Chamid

Kramer, die twee keer negatief testte op het coronavirus, was sinds de nacht van dinsdag op woensdag grieperig en heeft na overleg met coach Jac Orie en de medische staf van Team Jumbo-Visma besloten om een streep te zetten door het nationale allroundkampioenschap, dat op zaterdag en zondag wordt verreden in de Friese ijstempel.

Kramer zou dit weekend voor de achtste keer aan een NK Allround deelnemen. De Fries won het toernooi al zes keer en veroverde zijn laatste titel in het seizoen 2014/2015. In de jaren daarna nam hij geen deel meer aan dit toernooi. "Dit is heel erg balen. Ik had hier graag willen rijden, maar ik doe dat niet ten koste van alles. Het moet wel verantwoord zijn."

Ook Ireen Wüst zou voor het eerst sinds 2014/2015 weer meedoen aan een NK Allround. De 34-jarige Brabantse is viervoudig nationaal kampioen allround. Wüst had het allrounden eigenlijk sinds dit seizoen losgelaten om zich te focussen op de 1000 en 1500 meter. Maar nu de NK's Allround en Sprint weer los van elkaar worden verreden, wilde ze beide toernooien ook rijden

"Ik baal hier heel erg van, ik had graag willen starten. Maar ik heb nog steeds lichte verhoging waardoor rijden niet verstandig is. De medische staf vond dit niet verantwoord en in goed overleg is besloten niet deel te nemen", laat de regerend wereldkampioen allround weten. Wüst heeft geen corona. De uitslagen van alle 169 afgenomen coronatesten voor het Daikin NK Allround zijn negatief. 


Irene Schouten zal komend weekend ook niet deelnemen aan het Daikin NK Allround. De 28-jarige Andijkse heeft last van een spierblessure en richt zich volledig op het WK Kwalificatietoernooi van eind december. Schouten veroverde twee weken geleden nog de nationale titel op de 3 en 5 kilometer. 

Update 21 november 09:38 uur:
De lijst met afmeldingen voor dit weekend groeit gestaag. Ook Carlijn Achtereekte moet het toernooi aan zich voorbij laten gaan. De kampioene van twee jaar geleden kampt met acute rugklachten, waardoor ze niet in de schaatshouding kan zitten. Het herstel duurt naar verwachting 48 tot 72 uur, meldt haar ploeg Team Jumbo-Visma. De verwachting is dan ook dat het geen consequenties zal hebben voor het vervolg van het seizoen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan