Live
Shop
Nieuws 27 nov 2020

Daikin NK Sprint: Wederom alleen maar negatieve tests

Aan de vooravond van het Daikin NK Sprint zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van de 164 afgenomen tests waren alle uitslagen negatief. Het toernooi wordt morgen en zondag, wederom zonder publiek, verreden in Thialf.

Voor de organisatie van deze Daikin NK Sprint hanteren de KNSB en eventpartner House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn de verplichte tests die donderdag zijn afgenomen. De uitslagen zijn nu bekend en zij maken de weg vrij voor alle ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Aan het Daikin NK Sprint doen 40 langebaanschaatsers mee, 20 mannen en 20 vrouwen. Zij strijden om de nationale titels op basis van een traditioneel klassement, waarbij zowel de 500 als 1000 meter twee keer verreden wordt. Kjeld Nuis en Letitia de Jong verdedigen dit weekeinde hun nationale titels.

Het programma, deelnemerslijsten én live uitslagen vind je op deze speciale NK-pagina. TV-beelden van deze Daikin NK Sprint worden uitgezonden door de NOS op NPO1, zaterdag vanaf 14.20 uur en zondag vanaf 13.10 uur tijdens uitzending van NOS Studio Sport. Een livestream is te vinden op NOS.nl en schaatsen.nl/live.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan