Live
Shop
Nieuws 20 nov 2020

Alle coronatests negatief voor Daikin NK Allround

Aan de vooravond van de Daikin NK Allround zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van de 169 afgenomen tests waren alle uitslagen negatief. Het toernooi wordt morgen en zondag verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn grotendeels live te volgen op televisie.

Foto : Menno van der Veen

Voor de organisatie van deze Daikin NK Allround (21 en 22 november) hanteren de KNSB en eventpartner House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn de verplichte tests die donderdag zijn afgenomen. De uitslagen zijn nu reeds bekend en zij maken de weg vrij voor ale ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Aan deze Daikin NK Allround doen 40 langebaanschaatsers mee, 20 mannen en 20 vrouwen. Zij strijden om de nationale titels op basis van een traditioneel klassement over vier afstanden: 500 meter, 3000/5000 meter, 1500 meter en 5000/10.000 meter. Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong verdedigen dit weekeinde hun nationale titels.

Het programma, deelnemerslijsten én live uitslagen vind je op deze speciale NK-pagina. TV-beelden van deze Daikin NK Allround worden uitgezonden door de NOS op NPO1, zaterdag vanaf 13.25 uur en zondag vanaf 13.10 uur. Een livestream is te vinden op NOS.nl en schaatsen.nl/live.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan