Live
Shop
Nieuws 14 mei 2020

Team Turner versterkt begeleidingsteam

Team Turner heeft haar begeleidingsteam met drie topsport-professionals versterkt, zo meldt de ploeg in een persbericht. Met deze professionaliseringsslag kunnen de marathonschaatssters zich komend seizoen nog beter focussen op hun teamprestaties.

Foto : Soenar Chamid

Piet Hijlkema zal trainingsschema's samenstellen voor het vijftal rijdsters, Arjen Becker staat deze winter als ploegleider op het ijs en ex-rijdster Michelle de Bruijn wordt teammanager. Zoey van den Bosch blijft, net als voorgaande jaren, aan als fysiotherapeut.

Merel Bosma, die vorig seizoen regelmatig op het podium stond, staat positief tegenover de toevoegingen aan de ploeg: "Het afgelopen seizoen heb ik al gewerkt met Piet Hijlkema. Hij heeft goede trainingsschema's gemaakt, waardoor ik optimaal heb kunnen trainen. Ik ben enorm blij dat hij nu voor heel Team Turner aan de slag gaat met de schema's en het vormgeven van de trainingskampen."

Hijlkema kijkt er zelf al net zoveel naar uit: "Ik vind het ontzettend leuk om met dit damesteam aan de slag te gaan, naast mijn rol als ploegleider bij de heren van Bouwselect. Zij kunnen echt nog stappen maken met persoonlijke schema's op basis van hun wattage, hartslag en andere data."

Meer begeleiding
Becker is de opvolger van coach Jan-Martien van de Wetering en zal de ploeg op het ijs begeleiden. "Ik volgde Team Turner al een tijdje en vond het al een ontzettend leuke ploeg. Deze meiden zijn echt een team en we gaan er met elkaar voor zorgen we het beste uit onszelf halen. Dat vind ik zelf ook belangrijk. Ik kijk ernaar uit om met ze samen te werken."

"Arjen is net vader geworden, dus we hebben hem wel even moeten overtuigen", vult Dieuwertje van Kalken aan. "Het vraagt wel veel om jezelf vrij te maken voor de zaterdagen en de weken in Oostenrijk en Zweden. We zijn superblij dat hij nu ja heeft gezegd tegen ons."

Oud-marathonschaatser De Bruijn gaat Team Turner helpen met organisatorische zaken: "Ik was net gestopt na zes jaar teammanager bij Nedflex. Ik heb het namelijk erg druk met mijn nieuwe bedrijf en met mijn gezin. Maar toen Lisa van der Geest en Iris van der Stelt mij vroegen, heb ik ja gezegd. Ik wil hen graag helpen; ik vind het zelf ook belangrijk dat het dames marathonschaatsen verder professionaliseert."

Patrick Eppink, verantwoordelijk voor het sponsorschap binnen organisatieadviesbureau Turner: "Als sponsor zijn ook blij met deze aanwinsten voor Team Turner. Deze ploeg heeft zoveel potentie, het is belangrijk dat zij goed ondersteund worden." Nu topsporters vanuit NOC*NSF groen licht hebben gekregen om weer samen te trainen, kijken de schaatssters van Team Turner uit naar het komende seizoen. "Het is nog even spannend waar we ons trainingskamp in de zomer kunnen houden en of het zomerijs in Thialf doorgaat", zegt Bosma. "Ik heb goede hoop dat we vanaf oktober – zoals gepland – onze wedstrijden kunnen gaan rijden, Hopelijk dan al met publiek."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan