De skatefunctie werkt door middel van de GPS op je telefoon, zo kun je precies zien welke route je hebt afgelegd en je skateprestaties inzien. Na afloop van je sessie kun je aangeven hoe moeilijk je de tocht vond, welke soorten ondergrond je tegenkwam, en wat de algehele kwaliteit van de route was. Voeg een leuke foto toe die je hebt gemaakt en sla je route op. Maar dat is nog niet alles! Je kunt ook meldingen en hotspots toevoegen aan je route en deze delen met alle andere Sprinters.

Meldingen
Kom je tijdens het skaten een gat in de weg of een gevaarlijke bocht tegen? Maak hier dan een melding van. Zo krijgen andere Sprinters een notificatie tijdens hun sessie als zij dezelfde route afleggen. Je kunt ook een melding maken van slecht wegdek, een wildrooster of een steile helling. Wel zo veilig!

Hotspots
Naast meldingen is het ook mogelijk om gedurende je tocht 'Hotspots' toe te voegen aan de route. Kom je bijvoorbeeld een leuk terrasje, een mooi uitzichtpunt of een goede ijskraam tegen? Dan willen andere Sprinters dit natuurlijk ook graag weten. Om dit te delen met anderen kun je tijdens je route klikken op de meldingen-knop en vervolgens klik je op 'Hotspot toevoegen'. Hier kun je de naam van de hotspot, soort hotspot en opmerkingen invoeren. Ook is het mogelijk om hier een foto bij toe te voegen.

Routes delen
Als je een leuke route hebt geskatet en opgeslagen, dan kun je je route delen met alle Sprinters. Dus heb je een fijne route achter de rug en moeten anderen deze ook echt een keer afleggen? Zet deze dan op openbaar, dan brengen we samen de leukste en veiligste routes in kaart!

In de Sprint app kun je routes vinden door op de kaart-knop te klikken voordat je je inlineskate-sessie start. Is er geen leuke route in de buurt te vinden? Geen probleem, dan laden we een routebeschrijving naar het startpunt van de route. Dan kun je met de auto naar het startpunt rijden en veilig beginnen aan de skateroute.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Ook in deze tijden van het coronavirus kan je skaten; je moet alleen wel met een aantal punten rekening houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Houd daarnaast altijd 1,5 meter afstand en ga niet in groepen skaten. Lees hier meer over de richtlijnen voor buitensporten. Zo houden we samen de druk op ziekenhuizen zo laag mogelijk.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl.