Op zaterdag 6 juni zou de tweede editie van de 6 Inline Challenge gehouden worden in Biddinghuizen. Wegens het coronavirus is dit helaas niet mogelijk en daarom is er een alternatief bedacht: de 6 Inline Challenge 'From Home'.

Tijdens deze virtuele uitdaging kun je bij jou in de buurt meedoen met de 6 Inline Challenge. Door de Sprint app te downloaden en op 6 juni een rondje bij jou in de buurt te gaan skeeleren. Dit kun je alleen doen of samen met vrienden of familie.

Wat is de 6 Inline Challenge 'From Home'?
Op 6 juni gaan we individueel, maar met het gevoel dat je het samen doet, vanuit huis 6 minuten, 60 minuten, 6 uur, 600 meter, 6 kilometer, of 60 kilometer skeeleren. "Wij dagen iedereen uit om zaterdag op de skates te vertrekken voor een afstand of duur naar keuze, zolang de zes er maar in zit", aldus de organisatie. "Hou je aan de regels van het RIVM, rijd altijd met een helm en post de door jouw geleverde prestatie op Facebook of Instagram met de vermelding van #6inlinechallengefromhome."

Doe jij ook mee? Inschrijven voor het evenement is niet nodig. Verdien de 6 Inline Challenge medaille in de Sprint app en deel na afloop je route op social media met #6inlinechallengefromhome. Zo daag je jouw vrienden en familie uit om ook mee te doen en maak je kans op leuke prijzen.

Ben je nog niet bekend met de Sprint app, maar wil je wel meedoen? Met de Sprint app meet je al je schaats- en skateprestaties, zoals afstand, snelheid en tijd. Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier. De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Heb je de Sprint app gedownload? Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd hoe je kunt skaten met de Sprint app. Zo ga je goed van start op 6 juni.

Kan ik met de huidige omstandigheden wel skaten?
Ook in deze tijden van het coronavirus kan je skaten; je moet alleen wel met een aantal punten rekening houden. Draag altijd bescherming, minimaal een helm en bij voorkeur ook kniebeschermers en polsbeschermers. Houd daarnaast altijd 1,5 meter afstand tot anderen. Lees hier meer over de richtlijnen voor buitensporten.