Het schaatsseizoen is door de corona-uitbraak wat abrupt ten einde gekomen. In dit artikel blikken we terug op de winter van Sprint met een aantal leuke feitjes over (het gebruik van) de Sprint app.

Gedurende het seizoen is het aantal gebruikers gegroeid tot ruim 10.500. Door al deze gebruikers zijn in totaal ruim 63.000 schaatssessies gereden dit seizoen. Op sommige dagen werden maar liefst 20.000 rondjes geschaatst door de Sprinters. Dat is 8000 kilometer per dag. Ter vergelijking: dat is de afstand van Nederland tot aan de Amerikaanse staat Texas!

In totaal zijn er dit schaatsseizoen 3,4 miljoen rondjes geschaatst met de Sprint app, dit is meer dan 1,3 miljoen kilometer. De aarde heeft een omvang van 40.065 kilometer, dus dit betekent dat alle Sprinters samen maar liefst 34 keer rond de aarde geschaatst hebben! Per maand zijn er 500.000 rondjes geschaatst dit seizoen, wat neer komt op 5,5 keer rond de aarde.

De gemiddelde Sprinter heeft 327 rondjes en totaal 130 kilometer geschaatst dit seizoen. Sprinter Arend heeft dit seizoen de meeste kilometers geschaatst, namelijk 7568 kilometer! De top-5 Sprinters met de meeste kilometers in de benen vind je in onderstaande afbeelding.

Inlineskaten met Sprint
In de zomer van 2019 is de skatefunctie toegevoegd aan de Sprint app. Nu het weer steeds beter wordt, neemt het aantal actieve skaters in de Sprint app toe. Samen hebben 50 skaters inmiddels 2400 kilometer geskatet.

Schaats of skate jij ook graag, maar maak je nog geen gebruik van de Sprint app? Download de app gratis in de Play Store of App Store en start met het meten van jouw prestaties!