Tickets
Shop
Nieuws 05 mrt 2020

Overvoorde maakt Team Sportchalet Viehhofen compleet

Met de komst van Niels Overvoorde heeft Team Sportchalet Viehhofen zijn ploeg rond voor komend seizoen. Bij de nieuwe Topdivisieploeg wordt hij herenigd met oud-ploeggenoten en trainer Kurt Wubben. De 23-jarige Zuid-Hollander komt over van AB Vakwerk.

Foto : Soenar Chamid

Vorige week werd bekend dat de organisaties van Team Stehmann/Viking/PGMBakker en beloftenploeg Groenehartsport.nl fuseren tot de nieuwe Topdivisieploeg Sportchalet Viehhofen. Met Christiaan Hoekstra, Marc Middelkoop, Timo Verkaaik, Tom den Heijer en Wabe de Rooij in de gelederen was er nog één plekje over. "We hebben er gisteravond een klap op kunnen geven en daar zijn we heel blij mee", zegt ploegleider Mario Donker. "Het is een mooi format geworden."

"Niels stond bovenaan ons lijstje en op de Weissensee is er ook al wat contact geweest met Roy Boeve (ploegleider AB Vakwerk, red.). Maar het was toen nog niet duidelijk wat Robert (van Dalen, red) zou gaan doen. Wij hebben hem de tijd gegeven om een beslissing te nemen." Robert van Dalen hakte voor de KPN Marathon Cup-finale de knoop door en zette een punt achter zijn schaatscarrière. "Daarna hebben we weer contact opgenomen met Niels."

Overvoorde is geen onbekende van (een deel van) zijn nieuwe teamgenoten en trainer: hij reed met Hoekstra bij AB Vakwerk en trainde onder Kurt Wubben bij Groenehartsport.nl samen met Timo Verkaaik. Bij die ploeg maakte Overvoorde in het seizoen 2015/2016 zijn debuut bij de beloften. Na het behalen van de nationale marathontitel bij de neo-senioren in 2017 ging Overvoorde naar Port of Amsterdam en daarna maakte hij de overstap naar AB Vakwerk. Nu keert de Zuid-Holland terug op het 'oude nest'. 

"Bij de eerste ploegbijeenkomst kwam Niels woensdag als een soort mystery guest binnengelopen", lacht Donker. "De andere jongens wisten het nog niet, dus dat was een mooie verrassing. Aan hun gezichten kon ik zien dat we een goede keuze hebben gemaakt. De balans in de ploeg is nu compleet. We willen de doorstroom nog altijd bevorderen met twee beloften erbij en Marc (Middelkoop) die nog neo-senior is. Die drie jonge jongens kunnen zich optrekken aan de anderen om zodoende met elke training beter te worden. Het bedje is gespreid."

Klik hier voor het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan