Tickets
Shop
Nieuws 07 mrt 2020

Nieuw dames- en herenteam A6/BONT wil Nederlands skeeleren flinke boost geven

Komend skeelerseizoen slaan A6.nl Groot in auto’s en BONT Inline de handen in elkaar en komen met een dames- en herenskeelerteam dat gaat opereren onder de naam A6/BONT. "Een logische stap", noemt Henk Jan Meijer van A6.nl het. "We willen het schaatsen meer verbinden met het skeeleren", zegt Gary Hekman namens BONT.

Foto : Hidde Muije

Het nieuw te vormen team bestaat bij de vrouwen uit Manon Kaminga, Beau Wagemaker en Maya de Jong en bij de mannen vooralsnog uit Gary Hekman, Evert Hoolwerf en Bart Hoolwerf.

"Onze schaatsdames trainen al met elkaar op de skeelers", zegt Meijer. "Nu rijden ze nog voor andere ploegen en sponsoren, maar we willen dat ze ook 's zomers voor ons gaan rijden. Met de twee teams hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het inlineskaten in Nederland. Ik denk dat het mooi is als het skeeleren wat breder wordt. Nu maken een paar grote landen de dienst uit. De sport mag wel een boost krijgen."

Ook Hekman ziet hierin een missie: "We willen rijders onderdak bieden en het schaatsen meer met het skeeleren verbinden. Hiermee willen we een stap maken in de skeelersport." Er moet uiteraard ook sportief worden gepresteerd. "Natuurlijk gaan we ook voor de winst", aldus Meijer. "Als team kunnen we veel meer een vuist maken."

Een belangrijk doel is wat Hekman betreft het Nederlands kampioenschap. Het NK Baan/Weg wordt dit jaar in Oldebroek gehouden van 21 tot en met 23 mei, het NK Marathon staat op de planning voor Naaldwijk op 1 juni. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan