In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Sven Roes.

Bio
Naam:
 Sven Roes
Geboortedatum: 26-11-1999
Woonplaats:
Gytsjerk
Team:
RTC Noord
Opmerkelijk:
Roes won zilver op zijn allereerste senioren World Cup.
Instagram: 
@svenroes

500 of 1500 meter
"1500 meter. De 500 meter is nog niet echt een afstand waarin ik me heel goed in kan vinden. De snelheid kan ik aan, maar ik heb vooral moeite met op snelheid komen de eerste twee ronden. Op de 1500 meter kan ik dat later weer inhalen."

Op één honderdste goud missen of brons winnen op de Olympische Spelen
"Ik denk op één honderdste goud missen, want dan heb je ten minste nog zilver. Dat is altijd een beter resultaat dan brons. Het is op dat moment wel mega zuur, maar ik denk dat je op lange termijn wel blijer bent met zilver dan dat je met brons bent. Het blijft natuurlijk een fantastisch resultaat op een Olympische Spelen."

Eerste EK of eerste World Cup
"Toch wel mijn eerste World Cup, omdat ik daar individueel mocht rijden en daar wilde laten zien wat ik echt kan. Het Europees kampioenschap was ook een supermooie ervaring, maar daar reed ik niet individueel. Voor mijzelf is de World Cup in Dresden een prachtige herinnering." 

Relay of individueel
"Het hangt er een beetje vanaf welke wedstrijd, maar ik kies individueel rijden. Het is mooi om met een team te winnen en het samen te vieren, maar een individuele medaille winnen op een World Cup is echt bijzonder."

RTC of Nationale Trainingsselectie Shorttrack
"Als het gaat om volgende stappen zetten dan kies ik de NTS, maar hoe ik me dit jaar heb verbeterd bij het RTC is ook iets moois om op terug te kijken."

Een penalty krijgen in de A-finale of winnen in de B-finale
"Een penalty krijgen in de A-finale, want dan heb je die A-finale tenminste gehaald. De B-finale is net niks. Als je een penalty krijgt in de A-finale dan heb je in ieder geval alles geprobeerd. Of het nou mocht of niet, haha."

Warming-up of cooling-down
"Ik ben meer van de warming-up. Ik doe niet altijd een cooling-down, wat niet heel verstandig is, maar dan heb ik er geen zin in en ga ik gewoon naar huis. Dan voel je dat de volgende dag wel hoor! Mijn tip is om het wel gewoon te doen, ondanks dat ik zelf niet echt het goede voorbeeld geef, haha!"

Krachttraining of fietstraining
"Over het algemeen vind ik fietsen met de ploeg leuker, maar dan wel in het zonnetje. Dat is echt machtig."

Dit bericht bekijken op Instagram

Vet percentage 8% #broezn

Een bericht gedeeld door Sven Roes (@svenroes) op

Gek of normaal
"Ik ben niet echt normaal, ik hou meer van gek doen. Ik kán wel normaal doen, maar ik vind het leuker om lekker gek te doen, met bijvoorbeeld Sjinkie (Knegt) en Daan (Breeuwsma) kan ik ook gek doen. We ouwehoeren heel veel, het is goed dat ik mezelf kan zijn bij hen, ondanks dat ze wat ouder zijn dan ik."

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Ik was altijd van het wat vroeger naar bed gaan, maar daar is dit seizoen verandering in gekomen. Ik streef ernaar om vroeg naar bed te gaan, maar vaak zeg ik dat ik om half tien naar bed ga en dan lig ik pas rond twaalf uur te slapen."

Steyn Land of Eminem
"Haha! Dat is echt een heel moeilijke vraag. Dan kies ik toch voor Steyn Land. Hij is natuurlijk mijn rappartner. Binnenkort maken we weer een nieuwe video, dan kan iedereen zien dat Steyn Land écht de beste is." 

 Snapchat of Instagram
"Met Snapchat doe ik niet zo heel veel. Ik vind het leuker om te kijken wat mensen posten en het maakt me niet zoveel uit als mensen laten weten wat ze eten. Op Instagram kan ik leuke foto's liken en als er een leuk meisje is, kan ik haar een berichtje sturen."

Bier of wijn
"Geen van beiden, vodka Red Bull! Als er echt niets anders is dan bier, dan moet het, maar het liefst drink ik geen bier of wijn. In de rustperiode lusten Steyn en ik wel een lekker vodka Red Bulltje. Wij kunnen niet zoveel hebben, dus we zijn lekker goedkoop en snel aangeschoten."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Nemo Schillemans - Laatste update op 19 mrt om 15:24