De aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen in Engeland hebben voor de nodige ophef in de Britse sportwereld gezorgd. Vanaf 4 juli mogen onder meer de horeca en bioscopen hun deuren weer openen, terwijl overdekte sportaccommodaties nog gesloten moeten blijven.

Ook shorttrackster Elise Christie deelde de verontwaardiging die in het hele land ontstond na de aankondigingen van premier Boris Johnson. "Het is of veilig om het land open te gooien, of dat is het niet", meldde Christie op haar Instagram-account. Bij de bijgevoegde foto schreef ze: "Mijn verwarde hoofd terwijl ik probeer te bedenken hoe ik een olympische medaille ga winnen op McDonalds en alcohol." 

De 29-jarige Christie probeert nog altijd om succes te boeken op de Olympische Spelen. De wereldkampioene van 2017 in Rotterdam werd in 2014 in Sotsji tot drie keer toe gediskwalificeerd en in Pyeongchang in 2018 kampte ze met de naweeën van een enkelblessure. Na die mislukte campagnes raakte de Britse in een depressie, waar ze de afgelopen jaren van herstelde. Afgelopen seizoen wist ze nog niet te imponeren nadat ze in de zomer werd opgenomen in het ziekenhuis na een heftige valpartij. 

Niet alleen uit de schaatswereld klonk kritiek op het beleid van Johnson. Onder meer de zwemmers en badmintonners spraken hun schande uit over de versoepelingen die meer weg hadden van 'een grap'. Ook Christie laat het niet na om cynisch te reageren. "Zo verrast ben ik nu ook weer niet dat het belangrijker is om eerst de kroegen te openen. Er is een veel groter percentage overtreders van de coronaregels op de ijsbaan dan in de kroeg. Het is natuurlijk veel waarschijnlijker dat we de regels overtreden als we nuchter zijn."