PGM Bakker is voor de komende seizoenen de nieuwe hoofdsponsor en naamgever van het marathonteam van stichting Making the Difference. Deze stichting, met zowel een schaats- als wielerploeg, werd eind februari opgezet. De ploeg zal voortaan als Team PGM Bakker door het leven gaan.

"Wij zijn erg blij met deze samenwerking, en zeker in deze tijd", zegt Gerhard Joling, performance manager van het team. "Door deze samenwerking kan er weer een stap gezet worden in de professionalisering en continuïteit van het team. Via Nicky van Leeuwen kwamen wij in contact met Paul Bakker, eigenaar van PGM Bakker, en waren we er snel uit." PGM Bakker is geen onbekende in de marathonwereld, het bedrijf was eerder sponsor van een mannenploeg in de Topdivisie samen met Stehmann en Viking. Bij de opvolger van die ploeg, Team Sportchalet Viehhofen, is het bedrijf ook komend seizoen als subsponsor betrokken. 

Het Topdivisieteam, bestaande uit Janneke Elzinga, Nicky van Leeuwen, Loesanne van der Geest en Ariane Smit, werkt planmatig en ondersteund door data naar de gestelde doelen. Ze krijgen daarbij de hulp van wisselrijder Anneleen Zijl, die bewust een stapje terug zet in het schaatsen maar zeker niet minder ambitieus is. "Door het afronden van haar studie en het verleggen van haar focus naar het wielrennen zal zij het schaatsen ook gaan gebruiken in opbouw richting het nieuwe wielerjaar."

De begeleiding van Team PGM Bakker is in handen van Jeroen Schorning, Bart Hakkenberg en Joling. "Wij hebben ieder onze rol binnen het team", vervolgt Joling. Alle drie vervullen ze de rol van ploegleider en de individuele competenties complimenteren elkaar, aldus Joling. "Zo merkte ik zelf, ik heb geen schaatsachtergrond, dat ik het op gebied van techniek en materiaal tekort begon te schieten naar mate het niveau verder omhoog ging. Binnen de visie van het team staat procesmatig beter worden hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor de begeleiding en daarom hebben we gezocht naar stafleden die elkaar aanvullen en beter maken."

Team PGM Bakker maakt onderdeel uit van Stichting Making the Difference. De stichting heeft naast een schaatsteam ook een wielerteam en probeert de structuur van de vrouwen(duur)sport verder te professionaliseren. De stichting heeft daarnaast het doel om mensen in beweging te krijgen, om zowel individuen als bedrijven aan te zetten om het verschil te maken in vitaliteit. Het wieler- en schaatsteam is daarmee het uithangbord van de stichting. De beide sporten versterken elkaar en de vergaarde kennis levert een win-win situatie op voor de atleten.