Tickets
Shop
Nieuws 16 jul 2020

FriesBlond Kaas kersverse hoofdsponsor marathonvrouwen Anema

FriesBlond Kaas, een kaasmerk van Royal A‐ware, is komend seizoen de kersverse hoofdsponsor van de dames‐marathonploeg onder leiding van Jillert Anema. De ploeg is een voortzetting van Royal A-ware en ZiuZ, die afgelopen jaar nog als twee teams op het ijs stonden. De ploeg zal in oktober als FriesBlond / ZiuZ op het ijs staan.

De ploeg voor komend seizoen bestaat uit vijf schaatsers. Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Carien Kleibeuker, Kelly Schouten en Maaike Verweij dragen de kleuren van de nieuwe sponsor. Coach Anema is verheugd met de komst van FriesBlond Kaas. "Op deze manier is de continuïteit gegarandeerd voor onze voorbereidingen. We zien het schaatsseizoen dan ook met heel veel vertrouwen tegemoet."

Met Groenewoud en Irene Schouten heeft de ploeg twee veelwinnaars van afgelopen seizoen in huis. Groenewoud won vijf wedstrijden en was de beste in het eindklassement van de Trachitol Trophy, Schouten wist op Nieuwjaarsdag voor het vijfde jaar op rij Nederlands kampioen te worden. Daarnaast pakte ze nog vier zeges in de KPN Marathon Cup. Ook Kelly Schouten wist een wedstrijd in die competitie te winnen. 

CEO Jan Anker van Royal A‐ware is blij met de nieuwe naamgever van de ploeg: "We dragen de schaatssport een warm hart toe en genieten al jaren van de topprestaties van de dames- en heren marathonploeg. Afgelopen jaar introduceerden we ons kaasmerk FriesBlond en dit vonden we perfect aansluiten bij de vrouwenploeg. Puur, nuchter, oer-Hollands en een tikkeltje eigenwijs: zowel het team als de kaas laten zich zo goed omschrijven. We zijn ervan overtuigd dat we een impuls kunnen geven aan deze fantastische sport."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan