Tickets
Shop
Nieuws 13 jan 2020

Koreanen overheersen op eerste viercontinententoernooi shorttrack

Het eerste viercontinententoernooi shorttrack zal in de boeken gaan als een Koreaans getint kampioenschap. Op alle tien de onderdelen wisten de Koreanen het goud te veroveren. Min-jeong Choi en Dae-heon Hwang waren de goudhanen in de Zuid-Koreaanse selectie.

Foto : International Skating Union

Choi domineerde het kampioenschap dat in Montréal werd gehouden. Ze won de drie losse afstanden en kwam ook in de superfinale als eerste over de streep. Met de hoogst mogelijke totaalscore van 136 punten hield ze haar landgenote Whi-min Seo ver achter zich. Courtney Lee Sarrault bracht het Canadese thuispubliek een bronzen medaille in het eindklassement. Op de relay werden de Canadezen tweede, achter uiteraard Zuid-Korea. De bronzen medaille ging naar China.

Bij de mannen stond er geen maat op Hwang. De Zuid-Koreaan won de 500, 1000 en 1500 meter voordat hij in de superfinale het welletjes vond. De Canadees Steven Dubois beloonde een sterk weekend met een tweede plaats in het eindklassement, voor Ji-won Park. De relay werd met lichte voorsprong gewonnen door Zuid-Korea. De Canadese ploeg eindigde op de tweede plaats, voor de Amerikanen die het brons veroverden. 

Bekijk hier de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan