Live
Shop
Nieuws 26 jan 2020

Jumbo-Visma en Unox komen met marathonploeg

De geruchten speelden al een tijdje en ook de wens lag er al langer: een geel-zwarte Jumbo-Vismatrein in het marathonpeloton. Met Unox als primaire partner gaat dat er volgend jaar van komen. Het team gaat onder de vlag van Team Jumbo-Visma het ijs op en zal deelnemen aan alle marathonwedstrijden op natuur- en kunstijs.

Het schaatsteam staat onder sportieve leiding van coach Jac Orie van Team Jumbo-Visma. De groep komt uit in de hoogste divisie van het marathonschaatsen. Daarmee is het team een aanvulling op het Jumbo-Visma langebaanteam. Team Jumbo-Visma liet zich de afgelopen jaren namelijk al vaker zien tijdens de nationale marathoncompetitie met leden van de langebaanploeg als Sven Kramer, Patrick Roest, Kars Jansman, Douwe de Vries en Chris Huizinga. 

Het nieuwe marathonteam zal onder meer deelnemen aan het NK Marathon, Marathon Cup-wedstrijden op Nederlandse kunstijsbanen, Grand Prix-wedstrijden op buitenlands natuurijs en aan wedstrijden op Nederlands natuurijs indien het hard genoeg vriest. "Het eerste jaar zal voor ons als nieuwkomer een leerjaar worden, waarin we ons in de verschillende wedstrijden willen tonen en hopelijk een aantal keren meedoen voor de podiumplekken. De komende jaren willen we als team verder groeien, zodat we gaan behoren tot een van de beste marathonteams van Nederland", aldus Orie. 

Workshops
Unox, ook hoofdsponsor van Stichting Natuurijs Klassiekers en al tientallen jaren actief in het marathonschaatsen, verbindt zich met de nieuwe overeenkomst steviger aan de oer-Hollandse sport. Het team en de sponsor gaan zich dit jaar ook inzetten om de Nederlandse schaatscultuur levend te houden. De groep Nederlanders die is opgegroeid met de strenge winters van vroeger waarin iedereen de ijzers onderbond wordt helaas steeds kleiner. Unox wil zich actief inzetten voor het behoud van de mooie schaatscultuur en heeft de missie dat elk kind voor zijn 12e levensjaar de schaatsbeweging beheerst.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: "Schaatsen is een van de dingen waar Nederlanders enorm in uitblinken. Daar mogen we met z’n allen best trots op zijn. Samen met Unox gaan onze talenten zich de komende periode inzetten om ook de jonge generaties, met elkaar, te laten genieten van deze prachtige sport."

De precieze invulling van de ploeg, met rijders en staff, wordt in een later stadium bekendgemaakt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan