Tickets
Nieuws 15 feb 2020

Van der Stelt wint in Tilburg: 'Mooi dat het nu wordt beloond'

Na een echte 'sloopkoers' heeft Iris van der Stelt in Tilburg de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De rijdster van Team Turner was de snelste uit een kopgroep van in totaal elf vrouwen. Anna van den Bos, die na dit seizoen stopt met schaatsen, eindigde namens BTZ.nl op de tweede plaats, voor Laura van Ramshorst. De winnares van de Alternatieve Elfstedentocht trok haar vorm door en pakte haar eerste podium op kunstijs.

Foto : Hidde Muije

Direct na de huldiging op het middenterrein gaat de eerste borrel er al in bij het Team van Van der Stelt, die wordt opgewacht door haar ploeggenoten en begeleiding. "Die smaakt goed!", lacht ze terwijl de plaatselijke fanfare hun kunsten laat horen. Na een late seizoenstart door een studiereis naar Zuid-Afrika had ze gehoopt op de Weissensee weer helemaal terug te zijn, maar dat ging niet helemaal naar tevredenheid.

"Het wilde telkens nog niet zo lukken dit seizoen en dat gaf soms wel eens moeilijke momenten", vertelt ze openhartig. "Het was nog niet zo dat het stak dat het nog niet zo wilde, want we strijden wel elke week om de overwinning. We wilden dit als ploeg echt heel graag, dan is het mooi als het harde werken wordt beloond." Na jaren waarin het bij wijze van spreken niet op kon voor de dames van het huidige Turner, kwam dit seizoen enkel Van der Geest bij de jaarlijkse aangelegenheid op Flevonice als eerste over de meet.

Collectief
"We zijn als ploeg heel goed teruggekomen van de Weissensee", verklaart Van der Stelt het dagsucces van zaterdag. "Voor mezelf had ik me daar graag wat meer willen laten zien. Dan begin je als sporter wel een beetje te twijfelen, dus dit is zeker de bevestiging die ik zoek." Met vertrouwen reist ze dan ook af naar de drie komende natuurijswedstrijden in Zweden, waarna op 29 februari de finalewedstrijd volgt van de KPN Marathon Cup in Leeuwarden.

Sowieso staat het Team Turner als een huis. Met Van der Stelt, Lisa van der Geest, Dieuwertje van Kalken en Merel Bosma rijdt de ploeg al voor het tweede seizoen op rij in dezelfde formatie en ook volgend jaar zal de samenstelling van de ploeg hetzelfde blijven. "Toevallig hebben we net gisteren het bericht gekregen dat het allemaal rond is voor volgend jaar. Alle neuzen staan dezelfde kant op, dus we gaan nog een jaartje met elkaar door. Het is wel heel mooi dat ik net vandaag de eerste overwinning op kunstijs pak voor de sponsor."

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan