Live
Shop
Nieuws 11 feb 2020

NK Kortebaan Biddinghuizen wegens weersomstandigheden afgelast

Het NK Kortebaan, dat de komende dagen op de openluchtijsbaan in Biddinghuizen gehouden zou worden, is wegens de aanhoudend slechte weersomstandigheden afgelast. De combinatie van wind, regen en de hoge temperaturen maken het onmogelijk om een goede ijsvloer te kunnen prepareren.

De afgelasting betekent dat Thijmen Polman en Moniek Klijnstra nog een jaar langer mogen genieten van hun status als Nederlands kampioen. Bij gebrek aan natuurijs wordt het kampioenschap de afgelopen jaren op de kunstijsbaan in de Flevopolder gehouden. De wedstrijden gaan over 140 meter (vrouwen) en 160 meter (mannen). 

Het NK Kortebaan telt sinds vorig jaar mee in de nieuwe Sprint League. De beste 8 van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden. Het NK Kortebaan was dit jaar de tweede wedstrijd in de Sprint League. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Michel Mulder en Helga Drost. De volgende wedstrijd is het NK Pure Sprint/Supersprint op 22 februari in Amsterdam. De beste 8 van het klassement van de Sprint League na die wedstrijd plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan