Voorafgaande aan de vierde editie van de KPN Grand Prix in het Zweedse Luleå hebben de KNSB en Bram Smallenbroek, initiatiefnemer van Schaatsen Luleå, de overeenkomst verlengd. De komende drie seizoenen wordt de samenwerking voor de natuurijswedstrijden in Luleå voortgezet.

Momenteel omvatten de KPN Grand Prix zes wedstrijden op natuurijs, drie wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk en drie in het Zweedse Luleå. Wie het stokje van KPN als naamgever van deze competitie overneemt is nog onbekend. "We verlengen met drie seizoenen, omdat we in Luleå een goede en passende locatie hebben voor het marathonschaatsen. Goede weersomstandigheden, een mooi parcours en kennis en ervaring over ijs-preparatie", zegt competitieleider Willem Hut.

"Daarnaast is er een warm ontvangst van toeschouwers en de gemeente. Drie seizoenen geeft ons de mogelijkheid om samen verder te bouwen aan de natuurijswedstrijden en het evenement. Ik ben blij met de samenwerking en het wederzijds vertrouwen", aldus Hut.

Ook Smallenbroek is verheugd dat de samenwerking is verlengd. "Het is mooi dat zowel de gemeente als de KNSB het vertrouwen hebben om het evenement in Luleå voortzetten. Beide partijen zijn wij dankbaar voor de kans om de aankomende drie jaar weer stappen te maken. Zo hebben wij de ambitie om naast de drie Grand Prix-wedstrijden ook meerdere toerevenementen te organiseren."