Tickets
Shop
Nieuws 10 feb 2020

Hanyu en Kihira schitteren op viercontinententoernooi

Op het Four Continents kampioenschap in Seoul heeft Yuzuru Hanyu afgelopen weekeinde zijn enige nog ontbrekende titel veroverd. De tweevoudig olympisch en wereldkampioen uit Japan behaalde een totaalscore van 299,42 punten. De Amerikaan Jason Brown pakte het zilver en de Japanse debutant Yuma Kagiyama greep de bronzen medaille.

Foto : International Skating Union

De 25-jarige Hanyu stapte voor aanvang van het toernooi over op zijn oude routines, die hem in 2018 olympisch goud opleverde in Pyeongchang. Met een recordscore van 111,82 punten op de korte kür ging de Japanner op een ruime voorsprong de vrije kür in. In zijn beroemde programma op de muziek van Seimei liet hij twee viervoudige sprongen zien, evenals een drievoudige Axel en triple flip. Hanyu had echter moeite met zijn viervoudige Lutz en viel na een ondergeroteerde Toeloop. Desalniettemin was het ruim voldoende om de titel binnen te halen. 

Na de lange kür steeg Brown, die een persoonlijk record neerzette, een plekje in het klassement naar plaats twee. De pas 16-jarige Kagiyama, die in januari goud veroverde op de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne, klom met een uitstekende kür van plek vijf naar het brons. De Chinees Boyang Jin stond na de korte kür op de tweede plaats, maar viel met plek vier buiten het eremetaal. 

Bij de vrouwen won Rika Kihira het goud. De Japanse landde zowel in de korte als de lange kür een drievoudige Axel. Op de vrije kür werd het nog even spannend nadat Kihira haar eerste geplande triple Axel slechts tot een enkelvoudige volbracht. Met een puntentotaal van 232,34 prolongeerde zij haar titel. De 17-jarige kunstschaatsster komt eind februari naar de Challenge Cup in Den Haag. De Zuid-Koreaanse Young You schoof een plaats omhoog naar het zilver en dat ging ten koste van Bradie Tennell uit de Verenigde Staten, die derde werd. 

Het Chinese paar Wenjing Sui/Cong Han schaatste naar hun zesde titel op dit toernooi. Cheng Peng/Yang Jin maakten er een één-tweetje van voor China met de zilveren medaille. De Canadese Kirsten Moore-Towers/Michael Marinaro gingen na de korte kür nog aan de leiding, maar zakte terug naar de derde plaats. Bij het ijsdansen zegevierden Madison Chock/Evan Bates voor het tweede jaar op rij. Het Amerikaanse duo hield de Canadese Piper Gilles/Paul Poirier en landgenoten Madison Hubbell/Zachary Donohue achter zich. Gilles/Poirier stegen een plaats na de vrije kür, terwijl Hubbell/Donohue hun leidende positie verloren.

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan